Vad är skillnaden mellan en mountainbike och en Road Bike?

Även om det finns många olika typer av cyklar, cyklar landsväg och mountain bikes finns två typer som är populära för sin specialisering på sin uppgift. Som regel kommer väg cyklar byggas för att gynna hastighet och mountainbikes att gynna stabiliteten. Dessa tendenser är förnuftiga, med tanke på syftet med varje typ av cykel. Här är fyra särskilda områden som kommer att hjälpa till att identifiera en väg cykel eller mountainbike.

 • Form: Road bikes, har utformats för hastighet, allmänhet position ryttaren närmare mycket till toppen röret och pedaler. Detta krökt-over position är effektivare för att få kraft från benen, men är samtidigt mycket mer beskattning på ryggen än en mer upprätt mountainbike. Denna konstruktion är skillnaden mycket tydligt i olika typer av handtag som används för varje typ av cykel. Mountainbikes har hanterar en mängd barer som tillåter föraren större kontroll, i motsats till den böjda handtagen på de flesta vägar cyklar som är lägre och mer aerodynamiska.

   

 • Vikt: Om en tung ram är en enorm börda på hastighet, är det ofta en nödvändighet för att gå ner från berget. Många mountain bikes är tunga, av nödvändighet, med bredare däck och omfattande fjädringssystem som underlättar nerför berget lättare att hantera. God väg cyklar kommer att vara utformat för att eliminera så mycket övervikt som möjligt, bland annat använder material som titan och kolfiber för att ge styrka och flexibilitet utöver att minska vikten.

   

 • Däck: Det viktigaste med däck mountainbike är dragning. De är bredare och täckt med massor av nubby gummi för att öka yta och friktion. Dessa egenskaper kommer att hjälpa mountainbike ryttare behålla kontrollen över cykeln eftersom de KRÄNGA nedför backen. Road Bike däck, å andra sidan, är i allmänhet mycket tunn och mycket smidig. De förlitar sig på ytan av gummi och skickligheten hos föraren att bibehålla friktion mellan cykeln och vägen.

   

 • Fjädring: Road cyklar som verkligen är byggda för hastighet kommer inte ha någon fjädring, om de ofta är byggda med material som kommer att absorbera vibrationer från ojämnt asfalterade vägar. Å andra sidan, främre stötdämpare, bakhjulsupphängning, och även unika hybrider kommer att vara tillgängliga för mountainbikes. Suspension är också det område där det är enklast att identifiera en hybrid eller lokaltåg cykel. Dessa kommer att ha platt handtag, kan tunna däck, och eller inte får omfatta tillfälligt. Vissa pendlare cyklar kommer även med låsning fjädring, så att ryttaren kan välja om de vill ha extra dämpning av vägen.

Till sist, en billigare cykel av någon typ kommer generellt att vara tillgänglig för mindre än $ 200 USD. Å andra sidan kan mycket anpassade eller professionell modeller grad av antingen väg cyklar eller mountainbikes kosta flera tusentals dollar. Om du vill köpa en cykel, är det alltid rekommenderat att välja utformning baserat på förväntade behov, och testa rida så många olika märken och modeller som möjligt. I allmänhet är det inte en dålig idé att köpa en cykel som man kan "växa in" i form av kunskap eller erfarenhet. På detta sätt kan du undvika att begränsa dina tillväxt som en idrottsman, eller din glädje av din nya cykel.

001805523.pdf001805525.pdf


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.