Vad är skillnaden mellan en cigarr och en cigarett?

Även om många kanske inte förstår vad skillnaden mellan en cigarr och en cigarett, det finns ett antal av dem och de är betydande. Även storleken är det första många människor tänker på, är storleken bara en del av förklaringen. Oavsett vad din personliga åsikt är skillnaden mellan en cigarr och en cigarett, är det viktigt att komma ihåg de hälsomässiga konsekvenserna av rökning kan vara mycket allvarliga med båda produkterna.

Officiellt en cigarr definieras som en tobaksprodukt som är insvept i ett tobaksblad eller annan produkt som innehåller tobak. En cigarett är en produkt som det är inlindat i papper, eller åtminstone ett material som inte innehåller någon tobak i emballaget. Även om detta kan verka som en liten skillnad, men det visar att storleken inte är nästan lika viktig som ämne när det gäller skillnaden mellan en cigarr och en cigarett.

 

Även om förpackningen inte kan göra stor skillnad i den mängd tobak i en cigarr, har de flesta cigarrer en betydande mängd tobak. Faktum är att en annan skillnad mellan en cigarr och en cigarett. Många cigarrer har så mycket tobak, eller nästan lika mycket som ett helt paket cigaretter. Således är beroendeframkallande egenskaper och negativa hälsoeffekter förstärks med cigarrer i de flesta fall. En annan skillnad mellan en cigarr och en cigarett är det sätt de två produkterna tillverkas. Tobaken i cigarrer är i åldern för ungefär ett år och sedan jäst genom en process som tar ytterligare några månader. Detta hjälper ger cigarren en unik lukt och smak, särskilt i jämförelse med cigaretter.

 

Dessutom har de flesta cigarrer inte filter, som står för en annan skillnad mellan en cigarr och en cigarett. Detta gör cigarrer särskilt farlig, helt enkelt eftersom det är färre garantier filtrering några av de skadliga kemikalier kommer in i kroppen. Även filter ingalunda göra rökning säker, hjälper det något.

 

Några mindre cigarrer, kallad cigariller, har filter. Men dessa mindre cigarrer är inte så vanliga som de större modellerna. Därför rökt kommer de allra flesta av cigarrer utan någon form av filter.

Som med cigaretter, om farorna med passiv rökning med en cigarr är lika utbredda. Även om många kanske tycker cigarrök lite mer tilltalande för sinnena än cigarettrök, kan det vara lika farligt. Farorna med passiv rökning ingår sporra en astmaattack och med lungcancer, med långvarig exponering.

3121814093.pdf 3121814134.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.