Vad är skillnaden mellan en Road Bike och Triathlon cykel?

En av de största frågorna som nya triathleter och cyklister har är om att köpa en triathlon cykel eller en vanlig väg cykel. För att besvara denna fråga måste man först förstå skillnaderna mellan de två. I huvudsak är en triathlon cykel avsedd att vara mer bekväm när åkt en aerodynamisk position med hjälp aero barer. Detta innebär att kroppsvikten vilar på underarmarna, som sträcks ut mot mitten av styret. En väg cykel, å andra sidan, är avsedd att köras med armarna ut åt sidorna, stödja kroppens vikt. kan dessa skillnader mellan de två cyklar tillskrivas subtila variationer i geometri på ramen. En triathlon cykel har en kortare bar och en grundare plats vinkel, vilket gör att ryttaren känner han eller hon sitter något lägre och längre bak. Den främre delen av ramen är avlånga, vilket ger föraren plats att sträcka överkroppen ut mot aero barer. En väg cykel har en längre bar och mer kraftigt vinklat säte, vilket ger föraren mer utrymme att röra sin ben fritt. Den kortare främre delen av en väg cykel ger en ryttare för att stödja hans eller hennes kroppsvikt utan att luta i styret.

Variationerna i ramens utformning mellan de båda bidra till att förbättra prestanda på olika sätt. Geometrin hos en triathlon cykel bidrar till naturligt stöd vikten av överkroppen, utan att använda upp ryttarens styrka. Dessutom sträckte ut back tillskrivas cykeln har formen hjälper till att hålla tillbaka flexibelt och minskar kramper, som tillåter föraren att övergången snabbare till att köra. Den ökade benutrymme på en väg cykel hindrar låren från att komma för nära bröstkorgen eller buken, möjliggör förbättrad andning. Denna ökade avståndet leder också till mindre spänningar i benen, som låter ryttaren cykeln snabbare och under en längre period.

 

Även om dessa skillnader kan tyckas subtil för nybörjare ryttare finns det situationer där en typ av cykel kan vida överträffar den andra. En väg cykel är oftast mycket bättre i kuperad terräng, och också hanterar mycket bättre på snäva kurvor eller svängar. Den sträckte ut position med hjälp av en triathlon cykel sparar energi, men också bidrar till dålig hantering, vilket gör denna cykel ett dåligt val för grupp lopp eller redaktionella situationer. Sammanfattningsvis, för dem som planerar att huvudsakligen delta i väg tävlingar eller evenemang grupp, en väg cykeln är ett bättre val. De som planerar att delta i triathlon eller andra evenemang multisport bör hålla fast vid en triathlon cykel.

 

001805569.pdf 001806080.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.