Vad är skillnaden mellan en INSPARK, Straffspark och hörninlägg?

Det finns många olika sorters sparkar i fotboll, och tre vanligaste är målet kick, straffspark och hörninlägg. Reglerna för varje spark avgöra när de ska spelas, och hur ofta de spelas upp under ett spel. Mindre eller större överträdelser av de regler som motståndarlaget kan orsaka en av dessa tre sparkar som skall tilldelas.

Om bollen passerar helt slut linje, som en följd av kontakt med motsatta spelare, ett mål kick ges. Bollen är placerad i straffområdet, och medlemmar i motståndarlaget kan inte röra bollen tills den lämnar motsatta området. Målet kick inte kan resultera i ett direkt mål. Med andra ord, att om kicker skulle sparka bollen rakt i mål någon punkt skulle beviljas. Liksom den person som sparkar bollen kan bara göra det en gång, tills bollen har berörts av en annan spelare. När en defensiv spelare sparkar mål under den sista raden, laget spelar förseelsen tilldelas ett hörninlägg. Kickern får poäng en punkt från ett hörninlägg, till skillnad från de regler som styr ett mål kick. Bollen ligger i ett av kvartalet cirklar nära slutet försvaret sidolinjer, som närmast där bollen passerat linjen. Kickern får bara sparka bollen en gång, tills någon annan spelare rört bollen. En straffspark tilldelas då en av nio fouls begås. Fouls omfatta sparkande eller hota en annan spelare, eller uppträder på ett våldsamt sätt mot en annan spelare. Den straffspark placeras tolv meter från det anfallande laget har scoring mål.

Det straffspark har en god chans att göra mål en punkt om bilden tas ordentligt. Målvakten står direkt mellan de båda tjänsterna i mål, och inte får röra något utan armar och kropp förrän bollen har faktiskt blivit utslängd. Andra aktörer utanför straffområdet tills bollen är sparkad också. De kan endast komma in i straffområdet när bollen anses i spel, och måste hålla en 10 fot (3,04 m) avstånd från bollen innan bollen sparkas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.