Vad är några vanliga sätt att få upp en skidbacke?

någon downhill åkare vet, för att gå ner en skidbacke, måste du först komma till toppen, eller åtminstone en del av vägen dit. Lyckligtvis för skid-och snowboardåkare, det finns många olika vägar att gå upp en skidbacke. Konventionella metoder för stigande en skidbacke omfatta Bygelliftar såsom rep bogsera eller T-bar, och antenn hissar som gondoler och olika typer av stol hissar. För dem som föredrar en personlig hiss, är fordon används också för att komma till toppen av en skidbacke, i synnerhet när hastigheten är det väsentliga, eller för att nå avlägsna platser.

Många början skid-och snowboardåkare tog sina första rinner ner skidbacken med hjälp av ett rep bogsera eller T-bar lift. Dessa Bygelliftar är enkelt för nybörjare att använda, och kan vara betydligt säkrare än areal hissar. Ett system för motordrivna trissor går uppför skidbacken, och ett rep eller kabel dras mellan dem. Eftersom repet slinga kabel sår mellan den undre och övre hjul av hissen, skid-och snowboardåkare som dras med.

 

I repet bogsera versionen av hissen, stiga skidåkare skidbacken genom att hålla på repet själv, eller handtag fäst med jämna intervall. Detta används ofta av nybörjare skidåkare, eftersom det inte finns någon maskin att skada en skidåkare som faller på vägen upp i skidbacken. En Ankarlift är en något mer komplex version av repet bogsera, med tillägg av en metall bar i form av en T ansluten till kabeln. Två skidåkare och snowboardåkare kan vila på korset bar mot deras baksida och låta t-bar att driva dem ända skidbacken.

 

För längre backar, antenn hissar i allmänhet används. En populär areal hiss är gondolen. En gondol är en sluten hytt knuten till en overhead kabel. Gondolas kallas ibland för linbanor av detta skäl. Kabeln är uppträdda mellan två eller flera torn, och stora motorer drar gondolen bilar tillsammans. Passagerare ombord och stiga gondolen bilar på stationer i botten och toppen av skidbacken och njut av en slät, naturskön åka mellan stationerna. för mindre grupper av skidåkare, en stol hiss är en snabb metod för att uppför skidbacken. Skid-och snowboardåkare vänta i en rad längst ner i skidbacken för en öppen stol. Dessa stolar, som små, utomhus gondoler, köra uppför backen bifogas kablar. Skidåkare och internatelever radas upp som ordförande svänger in bakom dem, och alla sitter ner på stolen för att åka upp i skidbacken. Ordföranden lyfter allmänhet rymma två till fyra passagerare, och ibland har en lös säkerhet bar som kan sänkas under resan uppför skidbacken för extra säkerhet. När skidpatrullen behöver för att komma upp på berget i ett bråttom, eller när skid-och snowboardåkare vill nå en avlägsen skidbacke, motorfordon ger en bra lösning. Snöskotrar låta skidpatrullen att snabbt nå instängda eller skadade skidåkare någonstans i skidbacken. Helikoptrar kan bära ett antal skid-och snowboardåkare till avlägsna skidbackar där de kan ofta hitta orörd puder och hisnande vyer som de ner.

 

Oavsett din spelstyrka , eller som skidbackar du besöker, om du vill komma ner, you've got att först ta sig upp på sluttningen. Såvida du inte föredrar den långa vandringen upp till toppen, får du förmodligen den snabbhet och effektivitet i en yta hiss, Linbana-eller om du har riktig tur-dina egna, personliga åka till toppmötet.

 

3121814591.pdf 3121814593.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.