Vem var St Francis?

Saint Francis är en romersk-katolska helgon som är kanske mest känd för sin kärlek till djur. Förutom att vara skyddshelgon för djur, är St Francis också helgon Italien och miljön. Hans festdag är den fjärde oktober, och det är ofta firas i italienska kyrkor. Utanför Italien, många katolska kyrkor hålla sällskapsdjur välsignelser på hans högtidsdag, där husdjursägare kan ge sina djur till kyrkan för en välsignelse från prästen.

Liksom andra romersk-katolska helgon, St Francis var en riktig karl. Han var född omkring 1182 i Assisi, Italien, till en rik köpman och hans hustru. Av allt att döma var Franciskus av Assisi lite av en libertin i sina yngre år, njuter av flärd, färgglada kläder, musik och sällskap med sina vänner. År 1201, fängslades Franciskus av Assisi under en militär expedition, och tecken tyder på att hans omvändelse började runt denna period.

1205 var Francis påstås att be i en kyrka när han hade en vision av Kristus , där han sade att Francis ska "bygga om mitt hus. "Franciskus av Assisi tolkas visionen bokstavligen, säljer alla sina ägodelar för att återuppbygga den förfallna kyrkan han bad, och i slutändan blir en tiggare, någon som är beroende av välgörenhet av andra för överlevnad. Francis började omkring på vägarna i Italien undervisning kristendomen och fattigdom, och han började samla en skara anhängare som så småningom förvandlas till den FRANCISKANORDEN. St Francis betraktas som en förebild av många kristna, eftersom han tog ett löfte om fattigdom och lovade att leva som Kristus gjorde, väljer fattigdom och Bibeln under ett liv i bekvämlighet och förströelser. Hans kärlek till djur sades vara så stark att han till predikade predikningar för dem, hålla bönemöten med deltagande av fåglar, rådjur och andra varelser. Många statyer och målningar av St Francis skildra honom med djur, särskilt fåglar, och han sägs vara förtjust i naturen, kanske för att han tillbringade så mycket tid utomhus.

>

Franciskus av Assisi lämnade bakom flera samlingar av skrifter, som har använts för att konstruera historien om hans liv. Hans samtida skrev också om honom, liksom senare historiker, som otvivelaktigt broderad på sanningen lite i en strävan att se till att StFrancis skulle betraktas som en kandidat för Helgonskap. Enligt några av dessa senare konton, de sista orden i St Francis på sin dödsbädd år 1226 gäller hans åsna, som han ville tacka för många års trogen tjänst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.