Vad är ett populistiskt?

ett populistiskt är en person som prenumererar på den politiska filosofi populism, som är till förmån för att stödja rätten till massorna och ge makten till folket i kampen mot den privilegierade överklassen. Den allmänna filosofier populism fall teoretiskt någonstans i mitten av det politiska spektrumet, i motsats till vänster eller höger, utan en populistisk kommer sällan har samma tro som en annan. Vanligtvis är ett populistiskt liberal om ekonomiska och nationella säkerhetsfrågor, men konservativ i sociala frågor. Prövningen av populistiska rörelsen i Amerika från dess början till i dag kommer att ge en generell förståelse för en populistisk tro system.

Vissa forskare hävdar att populismen har blivit en global gemensam politisk företeelse som går tillbaka till tiden för Spartacus, i början av populism i Amerika vanligen hänvisar till organisationen av bönder och arbetare, som ogillade den ojämlikhet i USA under "Guilded Age" i slutet av artonhundratalet. Från 1865-1901, såg USA exempellös ekonomisk och industriell tillväxt och ett utbrott av en elit av stenrike ledare finans-och industrisektorn. Med tron att landets bönder och arbetar medborgare klass skapade nationens rikedom, kom de kollektivt tillsammans för att skapa folkpartiet i USA, även känd som populistiskt parti.

För att skydda arbetarklassen från stora företag, få en röst i regeringen, och skapa lika villkor för alla amerikaner, folkpartiet plattform ingår en utökad nationell valuta, en graderad inkomstskatt och statligt ägande av transportvägar och kommunikation. Partimedlemmar hade framgång med att få några platser i kongressen och en presidentkandidat i valet 1892, men de var aldrig kunna presentera sig som en möjlig tredje part i en dominerande tvåpartisystem. Detta ledde till partiets formella påskrift demokratiska presidentkandidat i valet 1896.

Efter populistiskt parti föll samman 1896, finns egentligen inte har några betydande formell organisation. Det återuppstod kort, vågar jag påstå, i sin svåraste formen på 1980-talet då David Duke, tidigare ledare för KLU Klux Klan, sprang till ordförande med en vit-makt plattform, utnyttja den infödda, protestantiska populister under de första åren. På 1990 Texas business tycoon, Ross Perot, sprang för president med sin själv-finansierade kampanjen också hävdas populist, som gick under Reformpartiet. Under 2000-talet, några små populistiska partier bildades, men ingen med någon fungerande politiska kandidater. Men politiker, demokrater och republikaner lika, uppvisar ständigt populistiska tendenser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.