Vad är ett hakkors?

ett hakkors är en geometrisk symbol bestående av två korsande, rakryggad Z s vid 45 ° vinkel mot varandra. Svastikan kallas ibland som en korsning med brutna armar. Fast det har spelats in i historien som ett andligt gott omen, det är främst känd i väst som nazistpartiet symbolen. Det kan vara överraskande att hakkors är inte ett tyskt ord, men sanskrit. Sanskrit är ett gammalt indiskt språk, och ordet översätter till en liten sak som bringar lycka eller välbefinnande . Svastikan anses vara en gynnsam symbol som kan bäras på kläder eller organ, liknande de irländska Fyrklöver. Adjungerade av det tyska nazistpartiet under andra världskriget som ett nationellt emblem Ariska stolthet, svastikan blev en hatad symbol i väst, där dess godartade antika rötter kvar i skuggan.

Adolf Hitlers antagande av svastika var inte helt utan premiss. Nazistpartiet ansluter sig till de då populära Aryan Invasion Theory , som ansåg att det nordiska folken i Europa eller Centralasien invaderat och erövrat Indien en till tre årtusenden före Kristi födelse. Nazisterna trodde de indo-germanska folk att den ursprungliga vita eller master ariska rasen och Indien att vara födelseplatsen för civilisationen. Filolog William Jones i slutet 18th century föreslogs att sanskrit, grekiska och latin kunde ha kommit från ett ursprungligt indo-germanska språk, nu förlorade för världen. Dessa ariska förbund vädjat till Adolf Hitler, och svastikan tyvärr blev sammanflätad oåterkalleligen med folkmord och rashat.

Modern dag hat grupper i väst fortsätter att använda svastikan som symbol för nynazism, ras renhet, kön renhet och proaktiva hatar anstiftare. Vissa av dessa hata grupper är nära förknippade med fransar milisen grupper, löst organiserade civila arméer som hatar regeringen, som de ser som att förstöra den vita rasen genom att stödja jämlikhet mellan raser.

I Indien och andra länder förblir svastikan en positiv religiös symbol, trogen sina rötter. Det är ofta avbildas på fest kakor, i form av motiv och mönster kakel, och i korg vävning, målningar och smycken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.