Vad är en påvliga?

en påvlig Bull är en officiell handling utfärdad av påven eller hans kontor. Påvliga tjurarna kan täcka ett stort antal situationer, från bannlysningar till canonizations av katolska helgon. Vatikanen Arkiv hålla många historiska exempel på påvliga tjurar, och deras innehåll har omtryckt och publicerats över hela världen. Eftersom många anhängare av den kristna tron se påven som en viktig person i deras kyrka, är påvliga tjurar ofta omdebatterade frågorna när de har utfärdats.

påvedömet har utfärdat dokument i århundraden, och dessa dokument har avses med ett brett sortiment av termer, beroende på den eran och deras innehåll. Genom det sjätte århundradet var påvar säkert utfärdande av formella dokument såsom stadgor, förordningar och patent som har retroaktivt kallade påvliga Tjurar, "trots att detta begrepp inte gå in gemensamt bruk fram till 13-talet.

Ordet kommer från den enhet som används för att täta en traditionell formell påvlig tjur. Enheten är känd som en "bulla", i samband med det latinska ordet bullire , att "koka", en hänvisning till bubblan-liknande form bulla. Den bulla traditionellt tillverkad av metall, och stämplad med anordningar som företräder den nuvarande påven och kyrkan. Den är kopplad till den påvliga bullan med silke eller HAMPA cord; silke traditionellt används för påvlig tjurar som emitteras den lyckliga tillfällen, som en helgelse, medan en hampa rep skulle användas på en beställning av bannlysning.

Med tiden började folk att använda "bulla" för att referera både till sälen och till dokumentet, och begreppet en påvlig tjur föddes. Den exakta definitionen av en påvlig tjur kan vara svårt att spika ner, som påvar frågan många formella dokument medan de sitter vid makten. I allmänhet är en tjur ett dokument av yttersta vikt för samhället och kyrkan, och det kan identifieras antingen med en röd stämpel eller med en traditionell bly eller guld bulla.

En mindre formell påvligt dokument är påvens kort, ett mindre formaliserade typ av skriftligt meddelande från påven och Vatikanen. Påvliga trosor också förvaras i Vatikanen Archives, som en del av ett pågående uppdrag att bevara kyrkans historia och dess tjänstemän. Vatikanen Arkiv innehar även ett antal andra intressanta dokument och konstverk, och de är notoriskt svåra att nå på grund av oro för eventuella skador, stöld eller hot mot anseendet hos den katolska kyrkan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.