Vad är en bil Tariff?

En bil taxa är en avgift som läggs på importerade fordon. Den taxa kan bedömas på olika sätt, beroende på vilken politik nationens införande av avgiften, och det är vanligtvis baserad på en procentsats av det deklarerade värdet av fordon. Tullsatser för bilar, lastbilar och andra typer av fordon är oftast annorlunda, med ett schema att upprättas och regelbundet granskas på nytt för att avgöra om bilen taxa är lämplig i den aktuella marknaden.

liksom andra typer av tariffer, en bil taxa är utformad för att främja välfärden för inhemska industrier. Bilindustrin kanske inte kan konkurrera med billigare import, men när tullarna bedöms, nivå de spelfältet något, ge inhemska bilar ett försprång på marknaden. Bil taxor kan ibland också användas för att bestraffa bilimportörer som bidrar med ineffektiva produkter, med bilen taxa sänks för fordon med låga utsläpp eller hög bränsleeffektivitet.

Importörer ofta kritisera bil tullarna eftersom de till Kostnaden för att göra affärer, och några hävdar att konsumenterna har sin valfrihet begränsas av tullar. Vissa nationer har reagerat på sådan kritik genom att avskaffa eller sänka sin bil taxor göra affärsklimatet mer vänligt till importörer, medan andra har försvarat höga tullar och hävdade att deras inhemska bilindustrin behöver det skydd som avgifter.

fastställa en rimlig taxa är en delikat balansgång. Om en taxa är för hög, kan import nationer en protest, som kan skada handelsförbindelser. Importörer kan också vägra att ta in fordon, vilket kan leda till protester från konsumenter som vill köpa bilar från utländska tillverkare. Om en taxa är för lågt, å andra sidan kan den inhemska bilindustrin inte att kunna konkurrera, och det skulle drabbas av ekonomisk instabilitet. Tariffer kan främja obalansen i handeln, USA, till exempel, har en relativt låg bil tullar, som har hjälpt miljontals bilar som importeras från Sydkorea, medan endast tusentals amerikanska bilar har sålts i Sydkorea beror på att landets höga tullar.

Bilar från utländska tillverkare kan vara billigare för en rad olika skäl, bland annat mer släpphänt arbetsrätt i vissa nationer, billigare råvaror, eller statliga subventioner till biltillverkare som tillåter dem att sälja sina varor till låga kostnader. En del förespråkare av frihandel har föreslagit att avskaffa avgifterna för marknadssituationen att balansera upp sig, och att bristen på taxorna skulle uppmuntra de misslyckade företag som inte använder effektivt, samtidigt som företag med bra affärsmodeller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.