Vad är en SYL?

En Stiletto är en typ av dolk som är avsedd speciellt för stickande och stack. Stilettos blev extremt populärt under renässansen, eftersom de skulle kunna användas mycket effektivt mot bepansrade riddare. Assassins särskilt gynnat användningen av stilett, eftersom detta blad är mycket lätt att dölja, vilket gör den ett bra verktyg för den som vill dölja sina avsikter. Formen på denna kniv har lånats av skotillverkare för en viss typ av hög klack som är känd för att vara extremt smala och långa.

Termen "Stilett" är en diminutivform av det italienska stilo , som betyder "dolk. " Denna term är förmodligen kommer från latinets Stylus , eller "Spike". Ursprunget till uttrycket antyder att stilett kan ha italienskt ursprung, eller helt enkelt att det blev mycket populära i Italien. Visst stilettos användes i stor utsträckning i renässansens Italien, och bladen kan mycket väl ha sitt ursprung i denna region i Europa.

Klassiska stilettos är relativt korta dolkar med slanka, avsmalnande blad som visas i triangulärt tvärsnitt. Eftersom bladen inte har en specifik skärande egg, är de bäst lämpade för stötar och stickande, med vass spets i kniven som vapen, snarare än kanten. Den smala konstruktionen av Stiletto gör den ett utmärkt verktyg för snaking till sprickor i rustning och kläder för att leverera ett förödande slag. Stilettos är vanligtvis skapas med en ihålig Grind, skapa en kanal i bladet som är känt som en mer fullständig, denna kanal i sin tur genererar karaktäristiska triangulärt tvärsnitt. Om du är ett fan av historiska romaner, kanske du har stött på ett par högklackade skor, eller tecken med stilettos utskjutande från olika delar av kroppen. Dessa blad var oerhört vanligt långt in på 20th Century, särskilt i Europa, och de flög med ett brett spektrum av människor. Förutom mördare, har högklackade skor också bärs av riddare, att användas som vapen i nära håll, och av tjuvar och många medlemmar av militären. I samtliga fall används personer bladen för tyst, nära fjärdedelar arbete, och de har vanligtvis används stilettos med uppsåt att döda.

I både första och andra världskriget upplevde stilett en kort comeback. Diket knivar av första världskriget byggde på den stilett design, till exempel, och många människor utanför skyttegravarna som dessa små men mycket effektivt knivar också. Många kniv företag fortsätter att producera stilettos för militärt bruk, och dessa företag vanligtvis säljer liknande varianter på civila som känner att de har behov av en sådan kniv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.