Vad är en Fasces?

Under 1930-talet återupplivade Italiens president Benito Mussolini en tradition Senast inloggad under de dagar av det romerska riket. Mussolini skulle föregås av en ära vakt med en ceremoniell bunt av trä stavar med en yxa huvud fäst i ena sidan. Denna symbol för absolut regel är allmänt känd som en fasces , och hjälpte inspirerade namnet på dem som hyllar en sådan totalitär makt, fascister. "Emperor" Benito Mussolini anammat många av de politiska principer som den antika romerska kejsarna, och fasces blev den perfekta inkarnationen av dessa principer.

Under själva dagar av det romerska riket, fasces representerade makt för enskilda när den kombineras och förenas under en singulär enhet, nämligen imperium i Rom. Emperors behandlade fasces med samma respekt som en modern härskare skulle respektera makt sitt lands flagga eller vapen. En fasces allmänhet föregås kejsaren före sitt tal till den romerska senaten eller en inspektion av trupper på slagfältet. Traditionellt fasces den romerska endast innehöll en yxa huvudet när en tjänsteman krigstillstånd fanns, men historiskt tider av fred i Romarriket var få och långt emellan.

Andra romerska tjänstemän och dignitärer hade också rätt att få en fasces före dem under parader och diplomatiska beskickningar. Soldater som hade utfört heroiskt i strid kan också ha haft äran att bära en fasces under ceremonier. Yxan blad inuti mest fasces togs bort samtidigt som bedriver verksamhet i romerska regeringen byggnader, som tjänade som en påminnelse om att bärarna hade inget liv-eller-död befogenheter inom sina murar.

moderna symboliska användning av en fasces inte genererar oftast som mycket kontroversiell andra symboler för makt, såsom hakkors eller hammaren och skäran. Den amerikanska "Mercury Head" dime, präglade före införandet av den nuvarande FDR design, featured bilden av en fasces på baksidan. Många statliga flaggor har också den bilden av en fasces, tillsammans med andra symboler för makt, såsom rättvisans vågskålar eller sköldar infanteri. Det finns många andra exempel på enkla eller multipla fasces används för att symbolisera enighet och styrka på många offentliga byggnader och kontor regeringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.