Vad är en FBI-fil?

En FBI-filen är en dokumentation av information som de amerikanska Federal Bureau of Investigation (FBI). Sådana filer används för att hålla reda på personer och organisationer av intresse för FBI, och många människor har sådana filer, även om innehållet inte kan vara väldigt intressant. I början av 21: a århundradet, tack vare lagstiftning såsom Patriot Act, som inrättades många underrättelsetjänster inklusive FBI system för informationsutbyte mellan varandra, kan göra en sådan registrering effektivare. Det finns flera skäl till FBI för att öppna en fil på någon. Både amerikanska och utländska medborgare har filer på FBI och underrättelsetjänsten håller stora filer på många framstående personer. Som regel är varje typ av verksamhet som potentiellt skulle kunna utgöra ett hot mot den nationella säkerheten dokumenteras i en FBI-fil. Till exempel kan någon som regelbundet deltar i protester har en FBI-fil, som underrättelsetjänsten kan identifiera denna person som en potentiell radikal. Självklart faktiska radikaler tenderar också att ha omfattande FBI filer som registrera sin verksamhet, känd Associates, och så vidare. kan informationen i en FBI-filen vara mycket varierad och mycket omfattande. Agenter lägga vanligtvis information som de förvärvar den, vilket gör anteckningar om flyttning av ett ämne och de människor han eller hon interagerar med. FBI-filer kan också innehålla avskrifter av wiretaps, instämda banktransaktioner och annan information som har samlats för en enskild.

Tillsammans med andra myndigheter, har FBI en stor databas av hemligstämplade filer på historiskt intressanta människor. Det Intelligence Agency upprätthåller en elektronisk läsning utrymme för människor som vill läsa FBI filer på folk som Albert Einstein, Groucho Marx, och Zodiac Killer, tillsammans med organisationer som Greenpeace, bland många andra. Del av dessa handlingar kan ha Redacted portioner, men de är fortfarande ganska intressant att läsa, och de kan ge några intressanta historiska sammanhang.

Det är också möjligt att erhålla en kopia av din egen FBI-fil, om du har en. Enligt Freedom of Information Act (FOIA), måste FBI lämna en kopia av filen till dig om du lämnar in en formell ansökan. Var medveten om att på grund av säkerhetsproblem, kan filen har delar som är Redacted. Det är också möjligt att erhålla FBI-filer på avlidna familjemedlemmar och personer eller organisationer av historiskt intresse. Inlämnande en FOIA begäran är gratis, anvisningar finns tillgängliga på FBI: s webbplats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.