Vad är en Claymore?

Termen "Claymore" används för att beskriva två olika typer av vapen: en typ av tveeggat svärd och en truppminor. Eftersom dessa två vapen har använts i olika epoker och i olika sammanhang, är vilken typ av minan som diskuteras oftast uppenbart av sammanhanget i samtalet. I den första meningen var minan en typ av broadsword som användes historiskt i de skotska högländerna. Har nära anknytning till skotska arv och kultur, på grund av romanticization av Highland Skotska av den brittiska och senare generationer av skotska. Detta minan var en bland en familj av vapen som är tillgängliga för Highland skottarna, och det delade många egenskaper med svärd som används i andra delar av världen, vilket tyder på att den grundläggande utformningen var universellt användbart. En typisk skotsk Claymore var mycket tung, med en lång dubbel edged blade. Det var faktiskt två versioner av detta svärd, en hade ett fäste som var avsedd för två-och högerhänta, och den andra hade en korg fästet, avsedd för en-och högerhänta. Högerhänt minor användes genom 17th century, tills de började trängas undan av en hand korg fästet. Korg Hilts medföra en klar fördel, eftersom de skyddar hand krigare, många med en hand minor hade Hilts klädda med sammet och andra mjuka material, och de var dekorerade med tofsar och andra prydnadsföremål ibland också.

Ordet "Claymore" härstammar från Gaelic claidheamh , som betyder "svärd. " En claidheamh Mòr var ett "stort svärd", medan en claidheamh de lamh var en "två räckte svärd. " Många exempel på skotska minor kan ses i museerna, och några finns också på militära uniformer. Skulle du någonsin haft en möjlighet att utöva ett minan själv kan du se varför Highland skotska soldater var kända, eftersom svärden kräva oerhörda styrka och skicklighet skall utövas på ett effektivt sätt.

I den andra meningen är en Claymore en uppsplittring gruva som är avsedd att inaktivera annalkande fiende personal. Claymores spotta klassiskt ut kullager, även om andra typer av splitter kan användas. Gruvan var uppkallad efter den skotska svärd av sin uppfinnare, som råkade vara en skotte. Claymores kan bidra till att bryta upp främja fiendens linjer, men också som verktyg i bakhåll, ungefär som de Highland krigare av gamla, en är i allmänhet inte vill möta dem med fientliga avsikter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.