Vad är en Citadel?

ett kastell är en fästning som är utformad för att vara extremt lätt att försvara, så att det kan skyddas i händelse av en attack. Citadell har historiskt använts för att skydda militära anläggningar och framträdande regeringschefer, och som en tillflyktsort för medborgarna i området citadellet ligger i. Som regel citadell installeras på kullar och i andra områden där ett kommando förträfflig utsikt över området, och de är oftast i eller nära städer.

fästningar har varit en del av mänsklig bosättning under mycket lång tid. Förutom att skydda människor inom befästningen, fästningar kan bidra till att skydda människorna i omgivningen. Närvaron av ett citadell var avsett att sända ett tydligt budskap till potentiella antagonister, vilket tyder på att en stad skulle kunna försvara sig i händelse av angrepp, och att medborgarna inte välkomnar alla försök till uppköp. Som ett resultat borgar ofta inspirerad lojalitet från medborgarna, som tittade på citadellet och dess personal som väktare och beskyddare. p

citadell har också använts till hus militärer, tillsammans med ledare. I områden som befinner sig ofta under attack skulle portarna till citadellet öppnas för medborgare som söker skydd, med de människor inneslutna i citadellet åberopa reserver av mat och vatten för att hålla sig tills det var säkert att gå ut. Många borgar var ganska stora, som omfattar områden för grödor och djur för att säkerställa att de boende inte skulle få slut på mat i en belägring.

Ordet "citadellet" kommer från samma latinska rot som ordet "stad . "Båda kommer från civitas , som betyder" medborgare. "Citadel" kommer från det italienska Cittadella , eller "lilla stad", en hänvisning till det faktum att ett citadell kan fungera som en egen sluten stad i veckor, månader eller ibland år. Borgar omringades vanligen genom bastioner, extremt tjocka, zig-zagging väggar som tillät folk på insidan för att försvara citadellet från angriparna.

Ett antal borgar kan spridda runt om i Europa och andra delar av världen idag, även om de flesta inte längre används för sitt traditionella ändamål. Eftersom de traditionella befästningar är inte lika nödvändiga som de en gång var, många borgar nu används för att hysa museer, utställning av artefakter som ger en glimt av hur livet innanför fästningen kunde ha varit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.