Vad är en Cavalry?

En kavalleri är en militär styrka monterad på hästryggen. Historiskt spelade cavalries en viktig roll i många konflikter och i upprättandet av kolonier. I modern tid, är det ord som används för att beskriva en lätt och mycket mobil militär kraft, som betjänar många av de funktioner som en historisk kavalleri. Många militärer behåller också litet antal utbildade hästar och soldater för ceremoniella funktioner.

Ordet kommer från det latinska caballus , för "häst. " I Frankrike utvecklades den till Cavaliere , en skicklig ryttare och krigare, och när ordet antogs till engelska blev det "kavalleri. "Det var tre grundläggande typer av kavalleri: lätta, tunga, och Archer. Lätta kavalleriet red med minimal rustning och hade fokus på rörlighet och snabbhet. Tunga kavalleriet används tyngre rustning avsedd för effektivitet i strid, medan bågskyttar används bågar och pilar. Några arméer hade också en lans division, en ryttare som red med lansar.

Upprinnelsen till kavalleriet är gamla. Krigare till häst har dokumenterats i århundraden. I Mellanöstern, till utvecklingen av sadlar och stigbyglar kontroll hästar ledde till utbredd användning av hästar för militärt bruk, och trenden spred sig till Europa. Både antikens Grekland och Rom hade kavalleri krafter, som kan vara förödande mot en omonterad fiende. De hästar som används för kavalleriet har varierat genom tiderna, beroende på region och trender i rustning, men de tenderar att vara stark, vig och oländig. Förutom att rida på slagfältet, kavalleriet trupper också engagerad vid informationsinsamlingen och utnyttja svagheter längs fiendens linjer. Hjälp av hästar för att skapa en solid kil, medlemmar av kavalleriet kunde bryta upp linjer och demoralisera soldater till fots. Cavalry också kan ske i form av dragoner, soldater som red till strid men stred till fots. Dragoner var mycket rörliga stridskrafter, organiserade så infanteri med den snabba strejk kapacitet kavalleri. Som 19th century lämnat över till den 20, började det bli uppenbart att kavalleriet kan vara föråldrad. Av första världskriget blev detta klart. Cavalry trupper var inte effektiva mot automatiska vapen, minor och andra vapen som används flitigt i kriget. Att fortsätta att använda kavalleri trupper skulle ha varit liktydigt med självmord. Som ett resultat avbröts användningen av kavalleriet i aktiv strid.

Även kavalleriet inte längre existerar som en häst monterad militär enhet, den tradition av häst monterad soldater för parader och recensioner har behållits. Polismyndigheterna fortsätta att använda hästar i stort sett samma sätt som cavalries gjorde. Många av de lätta och effektiva militära enheter kallas cavalries idag en gång hade häst monterad soldater, övergår till modern utrustning såsom helikoptrar som inför kriget förändrats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.