Vad är besittningsrätt?

markinnehav kan definieras som rätten att inneha egendom (och annan egendom som hus på land). Det sätt som upplåtelseform är fast besluten kan variera beroende på land och ibland besittningsrätt uteslutande refererar till hur detta land delades ut i medeltidens Europa under det feodala systemet. Naturligtvis måste det ordet tenure beaktas också, och det kan definieras som rätten att inneha eller villkoren för rätt att hålla eller inneha är etablerade. Villkoren blir komplicerat när man fastställer hur människor kan ha markinnehav idag. I det feodala systemet i Europa, en stor del av marken tillhörde härskare, men dessa härskare gav besittningsrätt till en mängd olika människor, inklusive adeln. Den övre adel höll marken, men med deras tjänstgöringstid kan fördela till andra som riddare, som kan sprida den ännu mer. Betalning för denna mark slutligen skyldighet till kungen, den ädla, riddaren, eller vem hade låtit någon annan att leva på det eller hålla den. Längst basest nivå, livegna ockuperade små rättigheter att deras livsrum och betalade för dem genom sitt arbete.

Om vad som överenskommits gäller markinnehav ignoreras, den person som hade givit landet skulle kunna ta bort den. Således finns det alltid fanns det meningen att villkoren för att hålla marken måste hållas, och detta skapade lojalitet underifrån, och ofta enighet om krig behövde bekämpas. Naturligtvis håller marken på detta sätt gjorde rörlighet uppåt i kast svårt, den genomsnittliga livegen aldrig kan inneha mer än ett sjaskigt sten eller trä stuga, om ens det. Det finns fortfarande diskussioner om markinnehav, men gradvis i Europa kom de flesta att definiera villkoren för anläggningen på olika sätt, till exempel betala fastighetsskatt stället för att bevilja lojalitet till en viss krona. Denna fråga var en stor en i kolonisera Nord-och Sydamerika. Många av de nordamerikanska indianerna inte visa äga fastigheter som möjligt, och därför de inte slåss för ägande eller nödvändigtvis erkänna anspråk på äganderätt av mark som satsade av kolonisterna. I alla kulturer där olika idéer om markinnehav möts, kan resultaten vara tragiskt och /eller brännbart. Det finns fortfarande länder speciellt med ursprungsbefolkningar som har sammandrabbningar i denna fråga eller försöka ta reda på hur det är att människor uppfattar rätten till egendom.

På många platser i dag, är idén om markinnehav mer modernt konstruerade. Rätten att inneha definieras hela tiden, genom panträtt, genom hyra eller hyresavtal, och skattelagstiftning. De flesta människor vet exakt vad deras tjänstgöringstid är och försöka att hålla sig inom något formellt avtal de har gjort så de inte förlorar det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.