Vad är avsägelse?

avsägelse är en formell avsägelse av ett kontor, tillsammans med de rättigheter, privilegier och makt i samband med detta kontor. Som regel är den term som används specifikt för att hänvisa till monarker som steg ner från eller avböja tronen, men det kan också användas med hänvisning till statstjänstemän eller påvar. Under historiens gång har ett sortiment av avsägande av ideal ägt rum, och ofta resultatet har varit ganska kaotisk. Som ett resultat har många avsägande av ideal har krediteras med skiftande historia.

flesta tar vanligtvis en abdikation rum när en monark känner att han eller hon har misslyckats folket. Valet att avgå ses som ett erkännande av skuld, med resten av regeringen samlingspunkt för att avgöra vem som står näst i rang. I vissa stater finns det regler för att ta itu med abdikation för att minimera kaos, men i andra fall saknas en tydlig släktlinje till tronen kan orsaka problem när en monark abdikerar oväntat. Olika politiska fraktionerna kan försöka, till exempel att installera sitt bästa val på tronen. Leopold III av Belgien, till exempel, abdikerade 1951 i kölvattnet av en politisk kontrovers. p

monarker har också varit känt att abdikera när de uppnår pensionsåldern, så att de kan sina personliga intressen. I Japan till exempel, har abdikerat varit traditionell vid olika tidpunkter i historien, så att Emperors kan tillbringa sina sista år i meditation och kontemplation. Vissa moderna monarker har också antagit denna praxis, så att deras efterträdare för att få lite praktisk erfarenhet medan de fortfarande lever och kan ge råd. Juliana, drottning av Nederländerna, abdikerade 1980 av just denna anledning. får en abdikation också tvingas, som i fallet med många avsägande av ideal utlöstes av revolutioner eller massiv social oro. Tsar Nicholas II, till exempel, abdikerade den ryska tronen år 1917 som svar på den ryska revolutionen, revolutionen slutligen demonteras monarkin helt och hållet. I vissa fall har monarker också abdikerat när deras medborgare har valt att arbeta för en annan regering än en monarki.

En av de mest kända avsägande av ideal var att Kung Edward VIII av England, som valde att ge upp Englands tron att gifta sig med Wallis Simpson, en amerikansk frånskild. Great abdikation, som det ibland kallas, inträffade strax före andra världskriget. Detta har lett till att vissa historiker att påpeka att kriget och Englands historia kunde ha gått mycket annorlunda om hans bror George VI inte hade tagit tronen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.