Vad är YMCA?

YMCA (Young Men's Christian Association) är en ideell samhällstjänst organisation i olika delar av världen. Det är en av de största organisationerna samhällstjänst i USA och tjänar människor i alla åldrar, religioner, raser och bakgrunder. Organisationen grundades i London, England den 6 juni 1844. var KFUM ursprungligen skapades för att lindra den fruktansvärda sociala förhållanden som råder i storstäder mot ingående av den industriella revolutionen. Många unga män vid den tiden reste till stora städer som London för att söka arbete på järnvägar och i fabriker. De arbetade ofta tio till 12 timmar, sex dagar i veckan. Männen bodde vanligen på plats hos sina arbetsplatser, sover i trånga rum ovanför fabriken eller butiken. Stadens gator var härdar av brott och obehagliga tecken, så sover på arbetsplatsen var ett av de säkraste platserna för en ung arbetstagare.

George Williams, ett London arbetare i en Draper affär, organiserade den första YMCA längs med flera av hans medarbetare. Klubben engagerade bibelstudium och bön i syfte att erbjuda ett hälsosamt alternativ till livet på gatorna. 1851, 24 platser fanns i England, som ståtar med 2. 700 medlemmar. Samma år passerade organisationen havet att etablera sig i Nordamerika. Den 25 november 1851, en organisation som bildades i Montreal. Den 29 december 1851, bildades en YMCA i Boston. Organisationen fortsatte att växa i popularitet, och ett centrum för afroamerikaner bildades 1853 i Washington, DC. Här sortens byggnader grundades av Anthony Bowen, en frigiven slav. Dagens YMCAs ge otaliga aktiviteter och tjänster för människor av alla raser, bakgrunder och religioner. YMCAs i USA erbjuder billiga barn omsorg, arbetsträning, drogmissbruk klasser förebyggande, simlektioner och program lämplighet för vuxna och barn. Människor har möjlighet att ta en yoga eller aerobics klass eller arbetar i YMCA fitnesscenter.

Sport älskare kan även ansluta en av KFUM: s ordnade idrottslag. Vissa människor kanske inte vet att idrotter volleyboll och racquetball uppfanns både på YMCA. Volleyboll uppfanns 1895 och ekonom föddes 1950. Både idrott gjorde sin debut i ett U. S. YMCA.

Sport är inte de enda klasser från organisationen. Den erbjuder även konst program att lära människor hur de dansa, skriva, måla, sjunga eller agera. Det finns även speciella klasser för seniorer.

Organisationen strävar efter att bidra till välfärden i samhället genom att tillhandahålla program som bidrar till sunda familjer och samhällen. Organisationen finns i Afrika, Latinamerika, Asien, Mellanöstern, Nordamerika, Europa och Karibien. Varje medlem av det internationella YMCA familjen bestämmer lokala behov och utvecklar program som hjälper sina egna individuella samhällen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.