Vad är Shoah?

Shoah är ett annat ord för Förintelsen. Den kommer från hebreiska och betyder ordagrant katastrofala omvälvningar. Förintelsen, eller Shoah, hänvisar till de nazistiska partiets försök i slutet av 1930-talet och början av 1940-talet till massa verkställa det judiska folket i Europa. Inkluderat i detta folkmord var mordet på andra minoritetsgrupper som homosexuella och politiska dissidenter, men den verkliga fokus för Hitlers "slutliga lösningen" var judar. Ungefär sex miljoner judar mördades i Förintelsen, mest en massa i gaskammare.

Förintelsen är resultatet av århundraden av missriktade och hat-baserade tyckte om judar. Egyptierna förslavade judarna och senare romarna. De var spridda för vinden i alla europeiska länder, sedan senare jagades ut av dessa länder. När så många judar bosatte sig i Tyskland, Polen och Österrike, konsekvenserna under andra världskriget var helt otroligt hemskt.

Innehav en mycket viktig plats i judisk historia, Förintelsen inte bara ett minne för ofattbara lidande och död , men även drivkraften för att utveckla en judisk stat. Efter Förintelsen blev många judar mer intresserad av att skapa ett hemland från vilken de inte kunde vara förföljd eller jagade iväg. är effekterna av Förintelsen fortfarande starkt känt av de få kvarvarande överlevande offrens familjer och överlevande och andra. I Israel och Förenta staterna och andra länder runt om i världen, judar och icke-judar både formellt observera Shoah på Yom HaShoah, eller minnesdag för Förintelsen. Ofta på Yom HaShoah namnen på offren läses högt under dagen för att försöka få förståelse för hur många människor förlorade livet. Ljus är ofta lyser, läsa dikter, diskussionen och Förintelsens överlevande är ofta inbjuden att berätta sina historier. Yom HaShoah, eller minnesdag för Förintelsen, hålls den 27 dagen i Nissan enligt den judiska kalendern. På västra kalender, faller det oftast på en dag i slutet av april eller början av maj.

Dessutom, den 1 november 2005, FN: s generalförsamling utsett 27the av januari som minnesdag för Förintelsen. En del deltar också i den årliga "March of the Living," en vaka hölls i Auschwitz, de viktigaste nazistiska dödsläger i Polen.

Orsaken till minnet dagar och verksamhet är att minnas offren och förhindra sådana illdåd händer igen. Löftet om "Never Again" gjordes efter förintelsen. Men med det folkmord som senare ägde rum i Kambodja, Rwanda och Bosnien, vissa hävdar att det internationella samfundet inte upprätthålla det löftet. Andra dock motverka hävdar att dessa folkmord inte upphov till samma nivåer av Förintelsen.

Det är särskilt svårt för den moderna Judisk och andra, i dessa tider, att minnas Förintelsen samtidigt bekämpa likgiltighet och ibland yttra förnekande av förintelsen av vissa. Vissa människor med anti-judisk tro hävdar att mycket färre än sex miljoner dödades, hävdade siffran till omkring en miljon. Andra förklarar med eftertryck att Förintelsen aldrig inträffat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.