Vad är Psephology?

Psephology är det vetenskapliga studiet av val. Någon som tävlar i psephology kallas psephologist. Psephologists sammanställa ett brett sortiment av data för att förstå mer om valprocessen, regeringen, och hur människor fattar beslut i valet. Sysselsättningen inom detta område är mycket olika. Vissa psephologists, till exempel arbete för politiska kampanjer, rådgivning kandidaterna och ge förslag, medan andra arbetar för medier, organisationer polling och universitet.

Denna term härstammar från det grekiska ordet för "sten, förseende gruset som används av de antika grekerna att avge sina röster. Ordet "omröstning" är också en hänvisning till denna praxis, som kommer från det italienska ordet för en liten sten används för att rösta. Som en liten not, en regering som har valts genom val en psephocracy, om du vill ha ett intressant ord i din arsenal för tråkiga middagar.

Statistik är en av de viktigaste aspekterna av psephology. Psephologists sammanställa data från tidigare val och använda den i ett försök att projektets resultat i pågående val cykler. De använder material som samlas in från enkäter, intervjuer och andra källor för att göra sina prognoser så korrekt som möjligt. Valresultatet påverkas av uppenbara saker, som en plattform för kandidaten, men påverkas också av vädret, ekonomin och en mängd andra faktorer, som alla måste beaktas när man gör prognoser.

Psephologists studerar också psykologi val. De tittar på vilken kampanj verktyg fungerar, och varför, och varför en del människor säger att de kommer att rösta på ett sätt men egentligen rösta i opposition. Saker som exit enkäter och opinionsundersökningar studeras och jämföras med verkliga valresultatet att komma med rättelser som kan användas för att göra dessa val mer exakt, och frågor som finansiering av valkampanjer, politisk reklam, stubbe tal, och en mängd andra ämnen är även omfattade i psephology. ett intresse för politik är en klar bonus för den som vill studera psephology, såsom styrka i matematik, särskilt statistik, och möjligheten att sortera igenom mycket information, en del som kan vara motstridiga. Vissa psephologists också vilja studera psykologi, sociologi och ekonomi så att de kan bilda en större bild av omständigheterna kring valet de studerar.

Som Disraeli förment gång sa, det finns "lögner, [förbaskad] lögn och statistik", och psephology är inget undantag. Människor beter sig på oförutsägbara sätt, och det är omöjligt att exakt förutsäga resultatet av ett val, men människor kan komma nära. Som Chicago Tribune lärt sig sin förtret 1948 när den trycktes den ökända "Dewey förlusterna Truman" headline, misstag i psephology tenderar att bli ihågkommen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.