Vad är Grekisk eld?

Grekisk eld är en brandbomber vapen som verkar ha utvecklats kring det sjunde århundradet. Den är uppkallad efter den bysantinska grekerna, som var speciellt förtjust i att använda det i strid, även om det var anställd av araber, kineser och mongoler, bland annat. Detta vapen var ytterst förödande, slående rädsla i hjärtat på fienden och effektivt slåtter ner trupper, fartyg och andra vapen i krig. Åtskilliga vittnesmål från tiden tala med makt Grekisk eld.

spännande, formeln för grekiska bränder hölls så hemligt att det snabbt blev förlorat, och i dag ingen är riktigt säker på vad den grekiska elden. Det verkar bete sig ungefär som napalm och andra moderna mordbrännare, i den meningen att det var oerhört svårt att släcka. Det visade sig att antända i vatten, och hälla vatten på den orsakade branden att bli ännu större, vilket vissa människor att tro att det kan vara relaterade till termitreaktion.

Några teorier för sammansättningen av Grekisk eld innehålla ingredienser såsom petroleum, som var känd för människor under denna period, tillsammans med naptha, kalk, svavel, SALPETER och SALPETER. Många av dessa ingredienser används i dagens sprängämnen, speglar deras makt, och de skulle ha varit tillgänglig och känd för att åtminstone en begränsad del av mänskligheten under denna period i historien. Utvecklingen av Grekisk eld är antagligen nära besläktat med alkemi, den antika föregångaren till kemi. Som du kanske förstår, var grekisk eld en extremt effektiv och skrämmande vapen. Grekerna använde den för att skapa eld fartyg, där tomma fartyg i brand och sätta dem på väg mot fienden, och det användes också för att göra brandbomber som kan slungas med katapulter på andra fartyg. Grekiska elden var också tydligen hölls i stora kittlar och regisserade med en slang, förebygga oönskade bordning av fartyg och skalning av väggar.

Många skrev om grekiska elden med stora mängder av rädsla och respekt. Detta upphetsande vapen säkert i hög grad bidragit till ett antal av Bysans militära segrar, och vissa människor har liknat den till atombomben, vilket tyder på att precis som atombomben var den mest förödande vapen av det andra årtusendet, grekiska elden var den mest effektiva och skrämmande första. Flera försök har gjorts för att reproducera detta vapen, med ingredienser som skulle ha varit tillgängligt för dess uppfinnare, men ingen tillfredsställande formel har skapats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.