Vad är Fire Egress?

Egress definieras som ett medel för utförsel eller ett sätt att lämna, och eld utgång är mer specifikt definieras som metoder för att köra ut från en struktur under en brand. Det finns lagar för kommunal, statlig och federal nivå som avgör vilka normer som en organisation måste uppfylla för att betraktas som säker för Nödutgång, och ett antal myndigheter kan bidra till dessa lagar. De kan också variera beroende på plats, och att uppfylla någon av dessa lagar kan utvärderas av olika organ, som eld avdelningar på i USA, Occupational Health and Safety Administration (OSHA), beroende på typ av byggnad. Dessutom kan byggnader kontrolleras mer än en typ av komponent utgång och kan kontrolleras utgång under andra katastrofer, naturliga eller av människan orsakade.

Fire utgång standarder har utvecklats under en tidsbestämd avsevärd tid, och ofta på grund av massiva bränder där människor inte överleva. Som nämnts, har många olika organ studeras misslyckande för människor att fly för att avgöra vad som krävs för att generera sannolikheten att människor kan säkert lämna en struktur. Det skulle vara svårt att lista alla särdrag eld utgång, men det finns några BauGB begrepp som delas vanligtvis att hjälpa människor ut ur en byggnad på ett säkert sätt om en brand uppstår.

Vissa av dessa funktioner är att ha klart markerade utgångar, så att folk vet vart de skall gå till ledighet om en brand inträffar. I de flesta byggnader, måste det finnas minst två utgångar, och det kan behöva mer om inflyttning i byggnaden är hög. Utgångarna sig vanligen måste byggas med material som tål brand i en timme till två timmar och de kan aldrig vara otillgängliga eller låst. I ett antal byggnader, dörrar som inte utgångar måste också vara tydligt märkta, så att människor i panik inte blir förvirrad och gå i fel riktning. Eftersom utgångarna kan omfatta går ner, finns det ofta särskilda standarder som måste finnas i trapphus. Trappor måste vara väl upplysta och trappor av en viss längd kräver räcken. Ett ytterligare krav i standarder brand utgång är vanligtvis alarm, som bidrar till att informera människor om en brand pågår.

Vanligtvis lägger oavsett byrå byggnadsordningen i en stat eller land, verifierar att en byggnad (om bostäder enhet /s, kommersiella eller industriella) på lämpligt uppfyller normerna brand utgång. När byggnader utformas, arkitekter och andra måste tänka på någon kod så att en byggnad kommer att passera inspektion. Periodvis kod kan ändras för att uppfylla nya normer, vilket kan kräva vissa förändringar på den del av kommersiella /industriella byggnader speciellt. Alternativt, kan ägare av en fastighet bli ombedd att anpassa sin struktur till koden om de gör något som hindrar eld utgång (som blockerar en utgång med en arkivfil).

I mindre skala brand utgång kan också betyda att utveckla exitstrategier på hemmaplan för att lämna ett hus vid en brand. Det är klokt att utveckla dessa och lokala brand-avdelningar kan vara mycket användbara i detta sammanhang. Att se till att alla har en plan på plats om en brand i ett hem kan verkligen rädda liv, speciellt om utgång strategier praktiserats från tid till annan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.