Vad är Entrapment?

Criminal försvarsadvokater har flera rättsliga strategier står till deras förfogande, inklusive ett krav på polis eller statliga entrapment. Juridiskt sett inträffar entrapment när en polis eller annan statlig agent lurar en oskyldig person till att begå ett brott som han eller hon inte har några tidigare avsikt att begå. Om en domstol beslutar att anklagelserna mot svaranden är baserade på entrapment, han eller hon kan inte bli dömd för brottet. Lagar mot polisen eller statliga entrapment är avsedda att förhindra brottsbekämpande organ från tvinga en medborgare till att begå ett brott, sedan gripa honom eller henne för gärningen.

Entrapment kostnader härrör ofta från vice brott som innefattar droger, spel eller prostitution. Brottsbekämpande myndigheterna har laglig rätt att framföra sina officerare som langare, prostituerade, hasardspel bookmakers eller andra professionella brottslingar. Tvärtemot vad många tror, har dessa infiltratörer inte avslöja deras verkliga identiteter eller juridisk tillhörighet när du blir tillfrågad. Det anses inte polisen entrapment om en undercover officer presenterar en leverans av läkemedel till en potentiell köpare, till exempel. Köparen av dessa droger begår ett brott när affären är gjord, inte under de första kontakt med undercover officer.

brottsbekämpande tjänstemän måste vara medveten om dess begränsningar under ett sting operation för att undvika framtida anklagelser om entrapment. En hemlig officer arbeta som prostituerad, till exempel inte kan inleda ett samtal som leder till kundens värvning erbjudande. En svarande arresterades för värvning av en prostituerad kan hävda att den undercover officer var flirtig eller gjorts fysisk kontakt innan identifiera sig som en prostituerad. Ett argument skulle kunna göras om att värvning grundades på tjänstemannens beteende, inte på svarandens avsikt att begå ett brott.

Påståenden om entrapment kan vara mycket svårt att bevisa. Vissa framgångsrika fordringar mot rättsvårdande myndigheter har centrerat kring idén om en "dygd test". Polisen kan inte välja slumpmässiga medborgare att delta i organiserade hemliga operationer i hopp om att skapa ett anhållande. Det måste finnas några övertygande bevis för att en viss individ har en benägenhet att begå sådana brott. En annan orsak entrapment är svårt att bevisa i domstol är kriminellt förflutet av svaranden. Om åklagaren kan visa en tidigare historia av liknande brott, då blir det mycket svårt att bevisa entrapment. Ger tillfälle att begå ett brott inte anses entrapment. Det är anledningen till polisen svider som rör brott Internet kön har varit framgångsrika. Tilltalade kan hävda att vuxna poliser som sades vara minderårig chattrum deltagare utgör entrapment, till exempel. Verkligheten är att den hemliga agenten endast gav möjlighet för den misstänkte att inleda olaglig konversationer.

Det finns ett antal framgångsrika entrapment försvar monterad genom åren, mestadels vid hög svider nivå regering. Själva verksamheten kan bli brottslig karaktär, eller en alltför nitiska ombud får använda tvångsmedel metoder att pressa någon till att begå ett brott. Många fall där eventuell fastklämning bli mycket hög profil, som drog ärendet mot förre biltillverkaren John DeLorean under 1980-talet eller Abscam ärende om antalet federala lagstiftare anklagas för att ta emot mutor från utländska investerare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.