Vad är Electability?

grundlag Förenta staterna kräver endast kandidater till politiska poster uppfyller vissa minimala ålder och hemvist standarder. I teorin har alla medborgare som uppfyller detta villkor kan köra till offentliga ämbeten, med eller utan ekonomiska och filosofiska stöd av de stora politiska partierna. Men sanningen är att vissa kandidater tycks ha flera av de egenskaper som respons hos väljarna. Detta ofta abstrakt kombination av erfarenhet, personlig utstrålning och väljarna överklagandet kallas electability . p

Electability är ofta lättare observeras än definieras i politiska kretsar. Ett antal kvalificerade kandidater från både demokratiska och republikanska partierna kan besluta att köra för ett kontor, men i slutändan bara ett fåtal kommer att ses som Electable. Partiledarna skulle föredra att främja den kandidat som visar mest electability, även om den sökande inte är den mest populära bland partipolitiska väljare. Det finns ett antal faktorer som avgör electability av en viss kandidat, och inte alla dessa faktorer kan vara lätt att avgränsa. En faktor som avgör en viss kandidat electability är övergripande politisk erfarenhet. Någon som har arbetat på sin väg upp från mindre kontor till en stark federal regering ställning kan ses som mer Electable än en politisk nykomling, till exempel. Väljarna tenderar att leta efter bevis kandidaten klarar högt tryck situationer och intensiv politisk opposition. Erfarenhet och personliga temperament under tryck kan förbättra en kandidats electability.

En annan faktor för att avgöra electability är personlig utstrålning och väljare överklagande. Moderna valkampanjer är till stor del om synen på de kandidater som framtida företrädare för landet som helhet. Väljarna tenderar att känna sig mer bekväma med kandidater som de kan identifiera sig med på en personlig nivå. En kandidat som utstrålar en stor mängd personliga utstrålning eller en officiell bild på TV kan ses som mer Electable än en kandidat som inte sticker ut från mängden. Många väljare 1960 valde den mer karismatiske John F. Kennedy under Richard Nixon, en man som sällan tittade bekväm framför kameran.

Vissa politiska förståsigpåare definiera electability som en möjlighet att besegra den andra partiets kandidat i allmänna val. En kandidat kan bli väldigt populär inom sitt eget parti, men misslyckas med att visa en klar fördel jämfört med hans eller hennes förmodade motstånd. I denna mening är electability en kvalitet många människor förstår instinktivt när utvärderar politiska kandidater, men kan inte enkelt definieras. Vissa politiska kandidater som Barack Obama eller Hillary Clinton kan bli orättvist bedömas efter deras ras eller kön, utan en del av electability ekvationen är om inte en viss kandidat kommer att accepteras av den allmänna röstberättigade befolkningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.