Vad är Dog Tags?

i militära kretsar, hund taggar förordningen identifiering taggar utfärdas till alla aktiva tull soldater, trots att de nu formellt kallas "ID taggar" för att undvika nedsättande innebörd. Militär personal är skyldiga att bevara två dog tags runt halsen medan i uniform, en om en hals-lång kedja och en annan på en kortare kedja ansluten till den första. Längre uppsättning dog tags fortfarande med en skadad eller avliden soldat, medan kortare som skickas iväg till sjukhuset eller gravarna registrering enhet för behandling.

dog tags få sin inofficiella namn från deras likheter med verkliga taggar används för att identifiera hundar. Modern dog tags vanligtvis görs av aluminium blanks matas genom en metall prägling maskin. Vintage dog tags från 1940-talet fram till tidigt 1970-talet innehöll en skåra på ena sidan, men modern dog tags är helt slät. Framsteg inom identifieringsteknologi ger nu militärer möjlighet att lagra alla en soldats medicinska journaler på ett litet elektroniskt chip som finns i hund taggar.

dog tags inte alltid standard militär utrustning, dock. Under inbördeskriget var identifiering av enskilda soldater förlorade på ett stort slagfält nästan omöjligt. Några soldater skulle sy ihop remsor av tyg med personlig identifikation till ryggen på sina uniformer, eller också köpa speciella minnesmynt stift stämplas med deras namn och regemente. Vid denna tidpunkt hade USA: s militär ingen etablerad policy om identifiering av soldater, trots att flera försäljare av minnesmynt stift som erbjöd sina tjänster till regeringen. Det var inte förrän 1906 som militära föreskrifter har ändrats för att kräva en standard uppsättning identifiering taggar, och systemet för att bära två olika dog tags bara blev krävs 1916. Dog tags utfärdats av Kvartermästare kontor ingår soldatens fullständiga namn (i omvänd ordning), personnummer, värnplikt nummer, blodgrupp och religiös tillhörighet. Äldre hund taggar kan också innehålla information om en soldats stelkrampsspruta historia. Detta moment ingår i uppsättningar av hund taggar har länge varit en källa till kontroverser. Vissa ansåg anvisningen skapades för att tillgodose framtänderna av avlidna soldater som deras hund taggar placerades i munnen. Skåran gjorde påstås det lättare för andra soldater till våld manöver hunden taggar i rätt position. Andra föreslog skåran höll en avliden soldat mun för att förhindra en farlig ansamling av interna gaser. Det fanns också ett rykte om att skåran angav bedömningen av den första spiken i en avliden soldat kista.

Ironiskt nog är en av de ledande teorierna avslöja dessa slagfält myter i själva verket en myt i sig. Påstås skapades skåran i standard hund taggar för att anpassa den metalliska tomt i prägling maskinen ordentligt, och det snabbt försvann när modernare prägling utrustning blev tillgängliga. I själva verket hade skåran ingenting att göra med den ursprungliga skapandet av hund taggar. Närhelst militära sjukvårdare behövs för att överföra en soldats information Dog Tag till officiell pappersarbete, använde de en maskin som kallas Addressograph Model 70. Denna maskin har en kortplats för en korrekt placering av hund taggar medan den präglade sidan var indränkta med färg och trycks på pappret. Skåran till att hunden taggarna skulle vara rättvänd, eftersom de inte skulle passa in i maskinen i någon annan position.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.