Vad är Chainmail?

Chainmail eller e-post är ett material som har använts historiskt för att skapa skyddskläder för soldater. Den består av små metallringar kopplas samman för att skapa en robust, men flexibel mesh. Chainmail har en tydlig fördel framför RUSTNING, är mycket lättare och lättare att hantera, men en hel tung ringbrynja är fortfarande en mycket tung belastning. Många exempel på antika chainmail kan ses i västerländska och asiatiska museer och några moderna lärjungar historiska rustningar också producera chainmail för utsmyckning och slitage. Att göra chainmail måste hundratals små ringar nitade eller svetsade ihop. Vanligtvis är varje ring gick med fyra andra, i en typ av chainmail som är allmänt känd som fyra till en. Den fördubblade upp sorten kallas eight för två eller kungens post. Ringarna i chainmail får inträda i ett urval av mönster, beroende på smak och rådande traditioner i den region där det produceras, men om man inte se till att varje länk är stark och säkert ihop med sina kamrater, med en minsta av nitar och en stress för svetsning och lödning att hålla chainmail stark.

Chainmail ger en överraskande mängd skydd för bäraren. Den tunga, kan stel konstruktion avleda blåser från blankvapen, medan den flexibilitet distribuerar kraften i ett slag över hela kroppen. Även om någon i chainmail kan hamna allvarligt blåmärken efter en strid, han eller hon kanske kan undvika större livshotande skador. Under medeltiden, när chainmail var rustning val, kunde läkarna behandla blåmärken och brutna ben som en följd av påverkan, men infektionskontroll för öppna sår var fattig, chainmail säkert räddat liv. Det fanns vissa tydliga nackdelar chainmail som gjorde att gradvis falla ur stil. Den tunga vikt är naturligtvis ett problem, vilket var tendensen att ringarna att ta sig in i kroppen när bäraren haft en tung inverkan. Som en följd av detta hade styvt läder Jerkins eller vadderade skikt av material som ska bäras under chainmail, begränsning av rörelseförmågan för bäraren och ökande obehag. Även chainmail hade producerats och bärs sedan omkring 1000 f. Kr. , började det att läggas ned i det 14th århundradet CE.

aficionados av ringbrynjor kan också kalla det chainmaille eller maille, en hänvisning till den franska maille för en länkad metallnät. Du bör vara medveten om att pansar själv aldrig kallas "chainmail," som chainmail är bara byggmaterial. Varje del av rustningar har ett särskilt namn, en chainmail huva, till exempel, är en Coif, medan en knä lång skjorta är en BRYNJA. Mailas handskar är mitons, och en pixane post bärs runt halsen för att täcka halsen, bröstet och övre ryggen. En kortare BRYNJA sträcker sig till låren är en haubergeon, medan en byrnie är en midja längd post skjorta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.