Vad är Catacombs?

katakomber underjordiska begravningsplatser kamrar, normalt ansluten till ett nätverk av tunnlar. Flera kulturer har en historia av att använda katakomber för att begrava sina döda, men katakomber är närmast förknippade med den tidiga kristna kyrkan idag. Flera platser runt om i världen har omfattande katakomber som ibland är öppna för besökare, inklusive det ursprungliga romerska katakomberna och Paris katakomber. från en rent praktisk synpunkt, katakomber är ett utmärkt alternativ för bortskaffande av död respektfullt. Eftersom de är under jord, har de inte tar upp värdefull fastighet ovanför jorden, och djupet i katakomberna oftast ser till att de döda inte kommer att förorena vatten eller reemerge under perioder av översvämning. Katakomber kan också byggas ut nästan all oändlighet, i teorin, för att rymma ytterligare döda, och i själva verket många katakomber visar tecken på just detta, med olika avdelningar och tunnlar att läggas till under århundradenas lopp.

Folk har begraver sina döda i grottor i tusentals år, men sant katakomber-liksom konstruerat nät av tunnlar, gallerier och nischer-tycks ha byggts under det andra århundradet, i Rom. De var ursprungligen avsedda som tillfälligt innehar anläggningar för organ kristna martyrer, och slutligen de expanderade. Den romerska katakomberna uppstod som svar på ett antal faktorer. Begravningarna var förbjudna i stadsgränser Rom, för en sak, så katakomberna kunde kringgå lagstiftningen och katakomber var också användbar för religiösa minoriteter som de tidiga kristna som annars skulle kunna störas medan de brydde sig om sina döda.

Historiskt katakomber har använts för att ta emot de döda i kistor, svepningar, sarkofager, eller urnor, och de användes också för minnesmärke ceremonier. Den begravningsceremonin kan hållas i katakomb, till exempel, som skulle senare årliga minnesmärken och begravningsurnor högtider. Välbärgade familjer kan ha en del av katakomberna alla till sig själva, ge dem möjlighet att begrava varandra bland sina förfäder.

finns många katakomber som finns under kyrkor, betona deras samband med tidiga praxis av kristendomen. Även om metoden att använda katakomber är mindre utbrett än tidigare, något klosterväsendet sekter använder fortfarande katakomberna för sina döda, och forskare på den tidiga kyrkan ofta vill besöka katakomberna för att lära mer om begravning traditioner i kristendomens historia. Katakomber kan också avslöja intressant information om människorna i dem, så många nischer är markerade med plaketter som innehåller detaljer om liv och död för de människor som de innehåller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.