Vad är Attack annonser?

Under en politisk kampanj, har en kandidat i huvudsak två lika övertygande vägar att ta. En är en positiv kampanj som hyllar den erfarenhet, personlig integritet eller framtida mål av kandidaten själv. Den andra är en negativ kampanj som pekar på bristande erfarenhet, tvivelaktig personlig integritet eller tvivelaktiga framtida mål för sin motståndare. För att övertyga väljarna att inte rösta för en motståndare, många politiker använder särskilt negativa reklamfilmer kallas annonser attack .

Attack annonser måste vara utformad mycket noggrant för att undvika anklagelser om förtal av ärekränkning, vilket innebär att de endast ska presentera fakta som finns på offentliga register. Dock attack annonser inte skyldig att ge en rättvis och balanserad bild av dessa fakta. Poängen med en attack annons är att presentera motståndaren i en föga smickrande eller hycklande ljus, särskilt när frågan är mycket viktig för potentiella väljare. Attack annonser på demokratiske presidentkandidaten Michael Dukakis 1988, till exempel, beskrev honom som mjuk om brott efter en våldsam kriminell han hade beordrat ut som guvernör, en man vid namn Willie Horton, begått ett annat mord. Dukakis aldrig återhämtat sig helt från de negativa effekterna av dessa angrepp annonser, även om han hade en rationell förklaring till hans tidigare insatser som guvernör.

Del väljare kan stängas av överanvändning av attacken annonser, eftersom denna negativa kampanj stil är ofta brutala, även om effektiva. När 2004 Demokratiska presidentkandidaten John Kerry använt sin militära erfarenhet som en snabb båt befälhavare i Vietnam som en positiv kampanj fråga, en serie angrepp annonser visades som ifrågasatte hans ärlighet, arten av skadorna och hans förmåga att befalla andra. Dessa angrepp annonser som visas veteraner som tjänstgjort med Kerry på snabba båtar och trodde Kerry redovisning av händelserna var inte helt baserad på fakta. Attack annonser av detta slag kan verka småaktig att en del av väljarna, men de är definitivt minnesvärda och effektiv när den presenteras vid en kritisk tidpunkt före de allmänna valen.

Attack annonser kraft i huvudsak en kandidat motståndare att ta itu med skadliga frågor på ett offentligt sätt. Ibland mål för ett angrepp annons kommer att svara i slag med en attack annons av hans eller hennes egen, annars hittar ett sätt att vända negativt till något positivt. Någon attack annonser faktiskt bli hoppade av punkt för en ny positiv kampanj som tar upp dessa anklagelser. Det faktum att en motståndare kan förvandla ett lågt stöd attack annonsen till en positiv genmäle är vanligtvis tillräckligt incitament för en kandidat att använda attack annonser sparsamt och även undvika korsar en moralisk eller etisk linje som skulle kunna skada den sökandes egen uppfattning bland väljarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.