Har Pirates kvarstår?

flesta frammana bilden av en man med ett öga lapp och en pinne benet med en papegoja när de tänker på pirater med antagande om en person som olagligen laddar ner mjukvaran inte kommer att tänka på. Hur många människor är inte medvetna om är att moderna pirater på öppet hav kostnader världsekonomin miljarder dollar. Vissa regioner i den globala havet anses extremt farliga samt vattnen runt Indonesien och Somalia. Piratkopiering attacker nummer i hundratals år, enligt International Maritime Bureau.

Piratkopiering utförs för lasten ombord på fartyg, som ibland är antingen sjunkit eller eftermonteras så att de inte kan identifieras. Dessa "spökskepp" används för att utföra ytterligare piratattacker och flytta illegala varor globalt. De flesta av dessa båtar tog sig av sina ägare. Pirater är speciellt vanliga i Sydostasien och utanför Afrikas kust, där instabila kommunerna har resulterat i ett maktvakuum, lätt fyllda av pirater.

Två favorit målen för pirater är supertankers eller Very Large Crude transportföretag, fartyg avsedda för en mycket stor mängd dyra last. Dessa fartyg är långsamma, och därför göra enkla mål, särskilt i områden som är svåra att navigera. I de flesta fall är fartygen nästan helt automatiserad, och har därför en begränsad personal för att försvara sig mot pirater. Flera stora rederier har börjat genomföra åtgärder för att försöka motverka piratkopiering, men dessa åtgärder är ibland bekämpas inifrån genom myteri och uppköp som utförs av personalen på fartyget. Mordet besättningsmedlemmar har varit känt att hända, med döden genom piratkopiering ett beklagligt faktum att vissa handlare sjömän.

Pirates försök också attacker på kryssningsfartyg och segelbåtar för den lukrativa gods inom. Några kryssningsfartyg passagerare ha med dig tusentals dollar, som planeras pågå under den tid som en ibland lång resa. Konfronteras med beväpnade pirater, kommer de flesta passagerarna överlämnande pengar och personliga varor. Framgångsrika kryssningsfartyg attacker är ovanliga, tack vare välutbildad besättning som agerar snabbt för att förhindra piratkopiering.

Vissa nationer också erfarenhet kvasimilitär piratkopiering, mot fartyg som utförs av förtvivlade medlemmar av nationella militära som inte gör tillräckligt med pengar för att överleva. Använda militär utrustning, uniformer och meriter, kan dessa pirater få tillgång till ett brett utbud av fartyg och plundra dem. I detta fall, pirater vanligtvis attack små personliga fartyg som är lätta att anfalla.

Piracy brukar inte rapporteras, på grund av det sätt på vilket sjöförsäkring politik skrivs. De flesta företag kommer att rapportera om fartyget som förlorade mot samla försäkring, snarare än tillfångatagen av pirater. Vissa försäkringsbolag samarbetar med de stora rederierna att bädda LoJack system, som syftar till att spåra och förhindra kapningar, eller åtminstone att återhämta stulna skepp, som kan representera förlusten av miljontals dollar till ett rederi.

Modern dag pirater började bli ett växande hot under år 2000, med en 60 procentig ökning av piratattacker under året innan. Ökande global instabilitet bidrar till hotet om piratkopiering, med ett begränsat antal länder börjar vidta åtgärder mot de pirater som angriper deras kustvatten. Flera globala organ övervakar sjöröveri, inklusive Internationella Handelskammaren, som också innehåller förslag för att förebygga och avvärja piratattacker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.