Vilken var Stamp Act?

Stamp Act of 1765 kommer för alltid att förknippas med den koloniala stridsrop om "ingen beskattning utan representation. " Användningen av stämplat, präglat papper på juridiska dokument, tidningar och tom spelkort krävdes biljettpris enligt bestämmelserna i Stamp Act. Frimärken inte hänvisa till de frimärken som vi känner och slicka i dag, utan snarare, under kolonialtiden, stämplar användes i en prägling process. Trycket appliceras på stämpeln, lämnar avtryck av en upphöjd konstruktion i olika material. Under kolonialtiden användes en stämpel på papper, metall eller tyg.

Förekomst av stämpeln anges betalning av skatten införts. Använda papper som hade stämplats för juridiska dokument var en etablerad praxis i England i år, men den amerikanska kolonisterna hade aldrig hört talas om något sådant. De var upprörda och svarade häftigt på Stamp Act. Det engelska parlamentet passerat Stamp Act i ett direkt försök att samla in pengar till den brittiska militära försvara gränserna för de amerikanska kolonierna. Bryter mot den lag som följer av Stamp Act var föremål för rättegång i vice Admiralty domstolar. Begreppet Stamp Act var främmande för de tidiga nybyggare som hade dittills endast hade yttre och indirekt beskattning. Den Sugar Act of 1764 var en skatt på handeln, men det gjorde inte direkt påverkar deras liv på samma sätt som Stamp Act. Man kan säga att den upprördhet röras om passagen av Stamp Act sådde frön av missnöje som cirka tio år senare bröt ut i konflikt känd som den amerikanska revolutionen. var Stämpeln lagen inte är avsedda eller anses vara en handling av förtryck som många av celebriteter på dagen. Även Benjamin Franklin gav sitt samtycke till skattemyndigheten, om än inte utan stor tvekan. Trots intentionerna i moderlandet var koloniala reaktion intensiv, negativa och omedelbar. En av de oväntade effekter av tidens stämpelavgift lagen var en sammanslagning av några av de mer kraftfulla fraktionerna av kolonialt samhälle, nämligen: advokater, präster, affärsmän och journalister.

Den amerikanska kolonisterna inte känner att de är representerade rättvist i regeringen och deras protest "ingen beskattning utan representation" var aldrig lagligt sätt. Stämpeln Lagen upprörde dem eftersom de såg något behov för armén att intäkterna från Stamp Act var avsedda att täcka. Kolonisterna stod deras mark, och oförmögen att verkställa Stamp Act, det engelska parlamentet var tvungen att upphäva det följande vår. Skatter och missnöje svällde tills den slutligen, gick koloniala Amerika i krig med moderlandet utöva sitt behov av självständighet i den amerikanska revolutionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.