Vilka var Cavaliers?

I det engelska inbördeskriget, jag anhängare av kung Carl hänsköts till nedsättande för "Cavaliers," ett ord som transporteras ut betydelser i 17th century England. Den Cavaliers som allmänt sig själva som "rojalisterna, förseende sitt stöd för kungen av England i hans kamp mot de parlamentarikerna. Termen "Cavalier" definitivt fångats på, och många hänvisningar till Cavaliers och Roundheads kan höras i diskussioner i det engelska inbördeskriget. Den engelska inbördeskriget egentligen var en serie krig, inte bara en enda konflikt I mitten av 1600-talet där kungen kämpade om makten mot parlamentet. Parlamentsledamöterna ogillade åtgärderna i monarki, och de ville ge sig att fatta bättre beslut för England. Det fanns tre konflikter i alla, den andra engelska inbördeskriget faktiskt slutade med furstemord kung Charles I, och den tredje inleddes med uppror i Irland och Skottland innan det lades slutligen stannar av parlamentarikerna.

parlamentariker som deras motståndare som Cavalierer i hopp om att förringa deras ställning. Ordet kommer från det franska Chevalier , till riddare, och det var tänkt att innebära en viss självkänsla rättfärdighet och mode medvetande. Den Cavaliers uppfattades som hänsynslösa anhängare av kungen, och termen var tänkt att föreslå slarv, hårt drickande, och ogudaktig levande. Termen var också en hänvisning till en rad i Shakespeares, där kavaljerer det innebär att vara äventyrlig, arroganta personer.

Ytterst riddarne började anta beteckningen för sig själva, försöker göra det till ett bemyndigande och hedervärda titel snarare än ett nedlåtande ett. Samtida skrifter tyder talade flera Cavalierer i vältaliga försvar av den rojalistiska position och sina levnadsvanor. Också hämnades med en nedsättande egen: Roundhead, för enkelt klädd och tydligt utformade puritan parlamentariker. Termen "Roundhead" sägs vara en hänvisning till de hårt beskurna frisyrer för många parlamentariker, som skiljer sig markant från det strömmande och omsorgsfullt utformade lås av Cavaliers.

Ytterst förlorade Cavaliers det engelska inbördeskriget, men de gjorde inte skaver under parlamentarisk regel för länge. Enbart 12 år efter Oliver Cromwell och hans kolleger Roundheads grundade republikanska samväldet, Charles II kom tillbaka från exil och monarkin återställdes. Känslan av ryttare som vårdslös eller högdragen fortsätter att leva vidare i modern engelska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.