Vem är Prince Shotoku?

Prince Shotoku betraktas som en mycket inflytelserik figur i början av japansk historia. Han är mest känd för att ha skapat en stark enad regering i Japan, och för att nå ut till andra civilisationer, särskilt Kina, för att bättre japanskt styre, och dra nytta av många av Kinas kulturella framsteg. Prince Shotoku var en verklig ledare i Japan från 593 till 622 CE, även om hans position var som regent, utsedd av sin moster och första kejsarinna av Kina, Suiko.

kinesisk kultur gjort ett snabbt och positivt intryck på Prince Shotoku, och han sände forskare till Kina för att studera kinesiska samhället och dess regering. Han öppnade också dörrarna till Japan till Kinas kvalificerad arbetskraft inbjudande många att arbeta i Japan. Detta ledde till åtskilliga förbättringar Japans byggteknik och ett intensivt intresse för kinesisk konst.

Flera aspekter av kinesisk kultur påverkat Prince Shotoku avsevärt. Han var särskilt intresserad av landets lagar, baserat på konfucianska principer. Detta inspirerade honom att skriva en konstitution, kallad Seventeen artikel konstitutionen för Japan. Det betonar den absoluta auktoritet av kejsaren, men också starka moral och dygd som måste ut av härskare. Ytterligare riktlinjer omfattar avgöra frågor som gäller lag med opartiskhet, utsläppande värde på harmoni, är behovet av vasaller som behandlats med trofasthet och rättvisa, och beroende av buddhismen som den högsta kvaliteten på gott ledarskap. är Prince Shotoku ofta tillgodoräknade med att introducera inte bara konfucianska utan också buddhistiska principer till Kina. Parallellt Shinto, buddism blev ordinarie praxis för japanska. Även vid första många olika former av buddhism samexisterade med Shintoism, slutligen, praktisera zenbuddism bästa sätt integreras Shinto ideal med principerna om Buddha, och blev den ledande religionen i Japan.

Prince Shotoku förmodligen också heter japan land den uppgående solen, eller Nihon , nu vanligen Nippon . Ett vackert brev till den kinesiske kejsaren Yangdi bevaras, och lyder: "Kejsaren av den mark där solen går upp skickar ett brev till kejsaren av den mark där solnedgången. Hur mår du? " En till nyhet för prins Shotoku var inrättandet av en japansk ambassad i Kina. Detta öppnade upp för harmoni mellan de länder, som tyvärr var ödesbestämd inte sista. Däremot kan det påverka Kina om Japan inte undgå att märkas. I antikens historia, idéer om religion, migrerade regeringen, konst och jordbruk från Kina till Japan. Prince Shotoku övervakade och uppmuntrade denna migration, och krediteras med upplysande och förbättra Japan. Den japanska kan inte sägas ha inte utvecklats sina egna kulturella metoder, och ofta bättre på kinesiska uppfinningar. Till exempel tog de trä-HANDTRYCK utvecklats av den kinesiska och uppfann Movable Type.

Prince Shotoku är väl älskad figur i dag, och vid olika tidpunkter har bilder på honom prytt olika sedlar (en kinesisk uppfinning) valörer. Det finns många namn som han är känd i Japan, faktiskt, han antagligen hette inte prins Shotoku under sin livstid. En färgglad namn är "furste stalldörren," inspirerade eftersom hans mor födde honom framför ett stall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.