Vad var Newgatefängelset?

Newgatefängelset var ett ökänt fängelse som verkade i London i över 700 år. Det har förekommit i ett antal romaner och filmer om brittisk historia, och förhållandena i fängelset inspirerat många 19th century sociala reformatorer, som förfärades rättvist av snusk i Newgate. Historia Newgatefängelset är turbulent, och under de år som det varit i drift, ägde ett stort antal britter, från kända personer som Thomas Malory, författare till Le Morte d'Arthur , till låntagare som inte kunde betala sina konton. Fängelset inte längre ser ut i dag, men det var belägen på Newgate Street, nära den romerska muren som en gång inringad London. Gatan och i fängelset var uppkallad efter den närmaste grinden i muren, men en tydlig förklaring till grinden namn har gått förlorat i historien. Historiker teoretisera att Newgate är döpt efter en utvidgning av S: t Paul's Church nära Ludgate lett till ökad trafik, vilket gör staden för att skapa en annan port för människor som ville kringgå St Paul's.

Ursprungligen hade Newgate en små fängelse hus, som utökades till en hel fängelse år 1188 på order av Henry II. Detta fängelse förstördes under den stora branden i London 1666, varefter det byggdes upp igen. På 1780-talet, en serie av våldsamma upplopp ruinerade Newgatefängelset igen, och det byggdes om lagom till galgen i London för att gå till Newgatefängelset 1783. I början 19th century, upp sociala reformatorer medvetenheten om förhållandena i fängelset, vilket leder till några förändringar i fängelset struktur. I slutändan stängdes fängelset år 1902 och förstördes 1904.

Under tiden som ett fängelse, höll Newgatefängelset fångar som väntar på rättegång, människor som hade dömts till döden, och gäldenärer, bland annat. Layouten på Newgatefängelset ingår ett område för "vanliga" fångar, liksom lyxigare celler för människor som hade råd att betala för dem. Fängelset lämnat några bekvämligheter utöver sina cellväggar, och villkor insidan kunde vara mycket grymma, särskilt för dem utan hjälp på utsidan.

Det är olyckligt att Newgatefängelset förstördes, då den spelade en viktig roll i brittisk historia. Den byggnad som ersatte det, Old Bailey, är en viktig historisk byggnad i sig, fungerar som en av de stora kriminella domstolar i England. Talrika avbildningar av Newgatefängelset återfinns i samtida skrift och konst, lyckligtvis så fängelsets tråkiga historien är osannolikt att försvinna helt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.