Vad har en etablerad ställning?

I politiken, en dominerande är någon som innehar ett politiskt ämbete, position eller titel. Vanligtvis kommer termen endast upp i samband med val, när en dominerande får överklagas till en position av en annan politiker. Detta ord kommer från det latinska rot som betyder "att ligga ner," som kom att betyda "ha. " Denna term används också i näringslivet, för att beskriva ett företag med betydande inflytande på en bransch, eller en person som är huvudansvarig för att ett företags verksamhet.

monopolist företagen har ibland en fördel i valet. Väljare föredrar ofta att rösta för nya aktörer eftersom de vet att den dominerande operatören har erfarenhet av position, och om han eller hon har gjort ett bra arbete, kanske väljare föredrar att helt enkelt behålla de etablerade på plats. Etablerade aktörer har också ett omfattande nätverk av kontakter och supportrar som de kan utnyttja vid ett val för att öka deras chanser att bli omvalda. De kan också utnyttja konkreta exempel på det positiva arbete som de gjorde under sin mandatperiod för att övertyga väljarna om omval av dem.

Men en dominerande kan också tvingas att hantera bakslag. Om saker och ting inte gick bra under föregående mandatperiod, oavsett om det var den dominerande operatörens fel, kan väljarna reagerar genom att rösta den sittande utanför kontoret. Ibland kommer en anti-monopolställningens rörelsen stiga upp i ett samhälle, med aktivister att organisera en samlad insats för att ta bort så många etablerade företag från sin post som möjligt, med målet att radikalt förändra regeringen på lokal, statlig eller nationell nivå.

Challengers till en politisk plats ofta utnyttja denna inställning, gör upp på grund av bristande politiska förbindelser och erfarenheter med en plattform ägnat stora politiska förändringar. Ibland kommer ett politiskt parti ger också stöd till sådana kandidater, som i det demokratiska partiets rött till blått Program i USA, som erbjuder stöd till demokraterna försöker skaka traditionellt republikanska distrikt.

På en omröstning, är den dominerande ofta identifieras med "etablerade" bredvid hans eller hennes namn, tillsammans med partitillhörighet. För personer som har svårt att hålla reda på politiska tjänstemän, kan detta vara mycket användbar, eftersom den ger dem möjlighet att avgöra om de vill rösta för att behålla status quo, eller om de vill prova någon ny. Det är dock fortfarande en bra idé att forska i utmanarna, eftersom deras politik kan vara ännu värre än den sittande, vilket gör situationen ännu värre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.