Vad är miljöpartiet?

Miljöpartiet är ett politiskt parti reformerades 2001 från tidigare miljöpartiet statliga organisationer. Den har inte samma tyngd som grupper som demokrater och republikaner, men den har inflytande i val. T. ex. många demokrater kredit Al Gore: s misslyckande i presidentvalet 2000 till popularitet Ralph Nader, en Miljöpartiet kandidat. Nader ansågs ha berövats Gore av några av sina röster, som han fått röster från inte bara miljöpartiet medlemmar men också från mer liberala demokrater.

Miljöpartiet har fått sitt namn från sin ståndpunkt om miljöansvar. Miljöpartiets medlemmar förespråkar hållbara metoder för jordbruk, näringsliv och transport. De stöder användningen av alternativa bränslen och lagar ger ökat miljöskydd. På detta sätt, de står i motsatsställning till "big business" förbrukning av fossila bränslen, skogsavverkning att bygga hus, förstörelse eller plundring av livsmiljöer för att skapa produkter och andra förfaranden som skadar den redan ömtåliga miljön på jorden.

Dessutom är miljöpartiet åtagit sig att utveckla allmän sjukvård. Medlemmar är snabba att notera att många arbetstagare inte kan få rimliga sjukförsäkring och att detta är en rättighet, inte ett privilegium, som borde tillhöra alla. De har kritiserat både demokratiska och republikanska kandidater för att vara mindre än ansvar när det gäller att ta itu med hälso-och sjukvården behoven hos den amerikanska befolkningen.

Tied i betydelse med att göra vården tillgänglig för alla är miljöpartiets krav på att alla arbetare ska ha en realistisk lön att leva på. I de flesta stater är minimilönen i själva verket inte en skälig lön, producerar extrem fattigdom även för dem som arbetar heltid. Detta koncept med en skälig lön är inte bara hemma i miljöpartiet filosofi, men också bland liberala demokrater, såsom Ted Kennedy, som outtröttligt förespråkade en realistisk lön att leva på i många år. Miljöpartiet anpassar sig också med arbetstagare i den mening att man tror att de flesta arbetarna bära bördan av skatter, medan de med djupare fickor undvika skatt genom olika kryphål. Miljöpartiets medlemmar vill högre skatter för förmögna privatpersoner och företag att betala för en mängd olika program som skulle främja social jämlikhet och rättvisa.

Miljöpartiet har också varit starkt emot USA: s inblandning i Irak. I nästan samtliga fall, känner att lösningar på friktion mellan olika länder bör åtgärdas genom Nonviolent medel. De värdesätter också valfrihet, tillsammans med breda respekt för kulturella, sociala och religiösa skillnader. Miljöpartiets medlemmar skulle segra en kvinnas rätt att välja, att rättigheter för homosexuella äktenskap och rätten för varje person i USA att träna eller inte att utöva religion. När det gäller brottslighet, grön politiker fokus på brottsförebyggande åtgärder genom att investera i sociala program för att lyfta och utbilda de som bäst kan begå brott, såsom minoritetsgrupper i stor fattigdom. Miljöpartiet står starkt emot dödsstraff på grund av medlemmarnas inneboende respekt för mänskligt liv efter födseln.

Många ogilla miljöpartiet som "blödande hjärta liberaler. "Även bland demokrater, orsakar vänsterrörelse hållning Gröna partipolitik obehag. Det finns de som fruktar miljöpartiet vill inget mindre än socialismen eller kommunismen. Det är sant att miljöpartiet förespråkar för statlig inblandning, vilket ställer högre värde på individen än på företag. Om deras politik tenderar till socialism, miljöpartiet medlemmar är fortfarande anhängare av den politiska ramen för USA, särskilt när det gäller de rättigheter och friheter som anges i Bill of Rights och konstitutionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.