Vad är en stubbe tal?

En stubbe tal är standard politiskt tal av en politiker, och termen går tillbaka till politiken i USA på 1800-talet. Under den tiden skulle politiker resa från område till område i det som nu kallas "stumping. " Vissa politiker faktiskt skulle använda en stubbe eller sågade av lite stock att stå på, så att de kunde vara bättre ses av dem som kom till Titta på deras inlägg.

Vanligtvis politiker levererade nästan samma tal i olika områden, och detta tal vanligen bestod av de saker han /hon planerade att göra i ett politiskt uppdrag, och kommentarer om sina tankar om Amerika. Idag har alla saker som en politiker upprepas om och om igen kan betraktas som en del av hans /hennes stubbe tal. Inspirerande ord eller fraser som får användas upprepade gånger är också en del av kandidatens stubbe. Uttrycket härstammar hade få uttrycka ute om en politiker plattformar vanligen göras genom resor och via tidningsannonser rapportering. En upprepning av stubbe tal brydde sig inte de flesta människor, eftersom de sannolikt inte höra tal mer än en eller högst två gånger. Idag har detta förändrats kraftigt med 24-timmars cykler nyheter och med spridningen av nyheter att läsa på Internet. Om du råkar titta på flera tal från samma kandidat, några delar kan vara nya varje gång, men de flesta kommer att vara standard stubben anförande att ni har säkert hört eller sett förut. Delar av en stubbe tal gör även det till saker som debatter.

Upprepningen kan förvirra människor och göra dem tror att kandidaten har inget nytt att säga. Men det är inte alltid fallet, och ofta vad nyhetsinslag kommer att täcka är helst en kandidat avviker från sin stubbe tal. Om den sökande presenterar nya politiken eller förändringar viktigaste delarna av sin "klassiska" tal, då de efter nyheten är säker på att få veta det. Det kan vara en ganska knepig retorisk process när du försöker infoga nya material med en gammal stubbe tal, i synnerhet om den som ansöker skift åsikter dramatiskt. Det är också viktigt att notera att ingen stump tal kan ge väldigt detaljerad information om en kandidat planer. Det kan finnas några detaljer, men politikerna är främst att dra en generell bild av sina politiska riktlinjer och idéer för sitt kontor. De är också med hjälp av tal som en möjlighet att väcka människor om deras kandidatur.

En användning av termen stubben tal är helt annorlunda. I Minstrel visar särskilt blackface resultaten skulle håna standard politiska tal, i synnerhet efter inbördeskriget. Dessa stump tal var långa serier oratorier som gjorde riktiga frågor, och är avsedda att roa. Däremot skulle många hitta exempel på tal sångare stubbe vara särskilt motbjudande tanke på den starka sexistiska och rasistiska övertoner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.