Vad är en frygisk Cap?

frygiska mössa är en hatt heter namngiven efter Frygien, ett forntida rike i Anatolien, numera känd som Turkiet. Denna speciella hatt spelat en roll i både den antika grekiska och romerska samhällena, och många europeiska kulturer antog cap någon gång. Under den franska revolutionen, förvärvade frygiska mössa speciella symbolik, blir en symbol för frihet och frihet. Du säkert kan hitta många exempel på frygiska mössor på väggar i museer, eftersom de ofta används som symboliska enheter i konsten. för grekerna, uppgav frygiska mössa att någon inte kommer från det grekiska fastlandet, som Dessa hattar var utslitna främst i Anatolien. För romarna förvärvade frygiska mössa ytterligare symbolik, eftersom det gavs manumitted slavar när de fick sin frihet. Någon i en frygisk mössa, därför kunde identifieras som en medborgare i det romerska riket, med alla de rättigheter och privilegier som innebar. Vissa personer har föreslagit att eftersom många slavar kom från Anatolien, var den frygiska mössan en symbol som slaven hade återvänt till sina rötter.

Klassiskt, är den frygiska mössa röda, även om andra färger varianter kan sett. Det är en konisk lock tillverkad av ett mjukt material, vilket gör att huven att böja, vanligtvis i en riktning framåt, istället för att stå rakt upp. En traditionell frygiska mössa är också ett brätte. Denna grundläggande konstruktion, som ni kan föreställa er, gör det frygiska mössa mycket enkelt att skapa, och detta kan vara orsaken till den Mössa har blivit så populär på olika punkter i historien.

Symboliken med den frygiska mössa var kraftigt utnyttjats under den franska revolutionen, som mössor dök upp på huvudet av revolutionärer och revolutionär konst. Den nådde en höjdpunkt på huvudet av Marianne i Frankrike, en ikon av den franska staten och värden som normalt avbildas med en frygisk mössa. Den frygiska mössa förekommer även i tätningar och konstverk från flera nationer, och även på flaggorna för ett fåtal länder.

Du kan hitta en frygisk mössa på tätning av USA: s senat, på vissa Liberty dollar på vapen Argentina, och innehöll för många mexikanska mynt, bland många andra platser. Medan frygiska mössor är inte ofta slitna längre, många människor känner till deras symbolik, särskilt konstnärer och skulptörer, som kan integrera en frygisk mössa i ett stycke för att sända ett mycket specifikt meddelande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.