Vad är en broadsword?

En broadsword är en typ av svärd som har utformats för att hugga och skära, snarare än sköt. Den grundläggande formen av ett broadsword har använts i krig i hundratals år, även om svärden är inte allmänt tillverkas i nutid. Detta beror främst på svärd används för sport stängsel, snarare än kamp. Som ett vapen, kräver broadsword en mycket styrka, eftersom bladet kan vara mycket tungt, och det är normalt utövas i en räckte två grepp. P

Flera variabler kan användas för att skilja en broadsword från en annan typ av svärd. Bladet är tillplattad, snarare än som görs i ett jämnt rundad form, som många moderna stängsel svärd är. Normalt är en eller flera spår som gjorts i de tillplattade sidorna av bladet till Wick blod bort från skärande kanter. En broadsword är också dubbel-blad, och det smalnar till en punkt som kan användas för att sticka eller dragkraft.

Byggandet av en broadsword måste vara tungt, eftersom det syftar till att hacka igenom pansar och ben. När du använder en broadsword i en kamp, är målet att döda eller allvarligt lemlästa sin motståndare. Vikten av den tunga blad hjälper till att köra svärdet i en skärande hugg när den sköts av en erfaren och stark krigare. När krigare utbildas, graderade de till broadswords efter att använda flera mindre, lättare blad så att de kunde lära sig teknik och fotarbete före konditionering med den betydligt tyngre bladet.

Tekniskt sett nästan alla hjaltet stil är lämpligt för en broadsword, även om klassiska huggvärjan har en korsformad fästet som ger utrymme för båda händerna, så att krigaren kan lägga mer kraft bakom varje slag. Dock hade vissa swordsmiths design broadswords med korg Hilts, avsedda att användas med en hand. Korg av fästet skyddar krigarens hand, så att om en av motståndarens klinga glider ner huggvärjan kommer att träffa korgen fästet istället för kött. Om du använder ett broadsword en hand kräver en stor muskel utveckling i armen.

Broadswords utformad för moderna medeltida nytt lagtexter och tornerspel tenderar att ha trubbig blad, snarare än vassa sådana, så att människor inte skadar inte varandra. I de flesta fäktning tävlingar, skärbladen såsom värjor, epees och folier utformats speciellt för staket används, snarare än de potentiellt mycket farliga broadsword. De flesta museer behålla flera exempel på broadswords från olika delar av Europa och Asien för besökare att undersöka, om de är intresserade av att se hur en riktig broadsword ser ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.