Vad är en Wildcat Strike?

En Vild strejk är en strejk som utförs medan en union avtal fortfarande gäller, eller när ett fackförbund förhandlar om förmåner. Eftersom en Vild strejk inte är godkänt av en union, är det tekniskt en olaglig handling. I de flesta länder, anställda som deltar i en Vild strejk kan avskedas utan rättsliga följder för företaget. Eftersom vilda strejker är inte skyddade, de flesta anställda försöker undvika dem. i arbete sett, är en strejk stopp eller nedgång eller arbete som syftar till att tvinga ett företag till eftergifter. Det finns ett antal olika stilar av strejk, från strejker i vilken arbetstagarna alla samtidigt att sjukanmäla sig i en "sjuk-out" till en strejk där arbetstagare strejkvakt sitt företag för att uppmärksamma saken. I många länder har bättre arbetsrätt och skydd unionen gjort strejker mycket mindre vanligt. Strejkande arbetare åtnjuter också vissa rättsliga skydd, såsom rätten att återgå till arbete.

Många av dagens arbetare är organiserade i en union, som fynd på uppdrag av skyddade arbetare. En fackförening kan också ringa en strejk eller någon annan slags protestaktion, om den anser nödvändiga åtgärder. I detta fall är det strejk lagligt tillåten, eftersom den har godkänts av förbundet. Vanligtvis kommer en union anmäla ett företag som en strejk är nära förestående, att låta företaget att besluta om att böja sig för förbundets önskemål eller för att hantera strejken. När en vildkatt strejk är organiserad, arbetare strejk utan förmån för fackligt skydd. Det finns flera anledningar att organisera en vildkatt strejk. I vissa fall kan arbetstagarna känner att facket inte gör tillräckligt för att skydda dem, så de slår på egen hand för att tvinga sina företag att uppmärksamma frågan. En Vild strejk kan också uppstå när en allvarlig säkerhetsrisk problem inte finns, eller när arbetstagarna vill protestera en uppsägning som de anser vara orättvist.

skillnad från en vanlig strejk, en vildkatt strejk visas utan varsel. De strejkande arbetare får strejkvakt företaget att belysa orsaken och kraft hyrs ut, eller de kan helt enkelt välja att inte komma till arbetet. I vissa fall varar en vildkatt strejk bara en dag, och hålls mer att göra en punkt än att avgöra en viktig fråga. I andra fall varar en vildkatt strejk tills upplevda problemet har tagits upp eller korrigerats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.