Vad är en Triple Agent?

En tredubbel agent är en typ av spion som använder sin intelligens anslutningar för att stödja målet med en viss underrättelsetjänst medan inbäddat i en annan byrå. Att vara en trippel agent är extremt farligt, eftersom avslöja en trippel agent skulle kunna vara livshotande eller åtminstone katastrofal. Innan någon som fungerar som en trippel agent, hans eller hennes bakgrund är oftast noga undersökts, och ett komplext system för kommunikation och hanterare är etablerad. Innan förklara exakt hur en trippel agent som fungerar kan det hjälpa att förstå vad en dubbel agent. En dubbel agent är någon som låtsas att spionera på byrån X räkning byrå Y samtidigt som verkligen lojal mot byrån X. The Double Agent används för att mata felaktig information till kemikaliemyndigheten Y, se till att myndigheten har ofullständiga eller felaktiga uppgifter om det motsatta agentur . Många dubbelagenter låtsas vara avhoppare, närmar byrå Y med påståenden av nyttig information, på order av sin handläggare på byrån X. En tredubbel agent är någon som låtsas vara en dubbel agent, berättar agentur X som hans eller hennes lojalitet ligger hos detta organ, under det han är lojal mot byrån Y. Genom de etablerade kommunikationskanaler och kontrolleras av organ X, Double Agent kommer att bidra felaktig information agenturer Y att hans eller hennes ställning som dubbelagent verka lagliga, samtidigt som det ger faktisk information via en helt separat och isolerat kanal. Den tredubbla agent kommer också att få tillbaka delar av information om byrån Y hålla byrå X övertygad om att tredubbla agenten är fortfarande trogen.

Denna form av spionage kan bli extremt komplicerat, eftersom det kräver antingen framgångsrikt bädda en agent i en fiende byrå eller lyckats rekrytera en person av motsatt byrå. Mycket försiktiga åtgärder måste vidtas för att skydda säkerheten och identitet Triple agent, och ibland kan ombudets uppgifter inte kan användas eftersom det kan leda till exponering. Det kan dock fortfarande vara mycket värdefulla, ger en utförlig bild av motstående byråns metoder och planer.

Även om det är teoretiskt möjligt att hitta så kallade " multiplicera vände agenter ", vilket innebär agenter som har ännu mer tilltrasslat nät av lojaliteter, dessa medel är ganska sällsynta. Många Counterintelligence organ är förståeligt oroade över lojaliteter av triple agenter, som skiftar mellan lojaliteter kan föreslå att agenten kan faktiskt vara multiplicera vände. Av denna anledning är trefaldig agenter ofta för påtryckningar från de organ som de hävdar att de arbetar för, i ett försök att se till att de i själva verket lojal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.