Vad är en Sundown Town?

En solnedgång stad är en stad där bara människor av en viss etnisk, social eller religiös grupp är tillåtna i staden efter mörkrets inbrott. Mest ökända exemplen på solnedgången städer är förmodligen de helvita städer som var spridda över hela USA väl under 1970. Solnedgång städer började avta i och med tillkomsten av medborgerliga rättigheter lagstiftning, och det finns vissa argument som att om en sådan städer fortfarande existerar. Innan passage av medborgerliga rättigheter lagstiftning, bosatta i en solnedgång stad inte TASS runt. De flesta hade skyltar med uttalanden som " ras svordom , låt inte solen på dig stadens namn . " Beroende på platsen av solnedgången staden, kännetecknet kan specificera svarta amerikaner, indianer, asiater, eller bosatta i Central-och Sydamerika, med språk alltifrån relativt tama "Nej mexikaner" till mycket mer rasistiskt debiteras språk. Sundown städer i vissa områden stängdes också till medlemmar av den judiska tron efter mörkrets inbrott. Genom att utesluta oönskade minoriteter efter mörkrets inbrott, kunde sundown städer se till att dessa minoriteter kan utföra simpla arbete i staden under dagen. Kvinnor kan pendlar till staden för att arbeta som pigor, till exempel, eller män skulle arbeta för kommunala organen garbage collection. Alla dessa personer var dock förväntas lämna staden i skymningen, eller står inför allvarliga konsekvenser. I mer lindriga fall skulle ett utegångsförbud Violator i solnedgången stad helt enkelt eskorteras utanför stadsgränsen av brottsbekämpande . I mer allvarliga fall, att folk skulle bli svårt misshandlad för att han funnit i staden efter mörkrets inbrott, och i vissa fall personer lynchas eller skott för att vara i stan efter mörkrets inbrott. Många minoriteter skavde mot reglerna i solnedgången städer historiskt, men var rädda för att motsätta sig dem av rädsla för vedergällning som kan kosta dem livet.

Resande från regioner utan solnedgången städer ofta finns sådana städer och deras medföljande offensiv signage både nyfiken och störande. När det gäller södra och Mellanvästern städer solnedgången som förbjöd svarta, till exempel lokaler enkelt undvika staden efter mörkrets inbrott, men nu svarta kan hamna i besvärliga situationer, eftersom de inte ser eller förstår varningssignaler i solnedgången staden.

Officiellt sundown städer inte längre existerar. Däremot visar vissa samhällen i mycket hög utsträckning av rasåtskillnadspolitik vilket tyder på att samhället har gjort en aktiv ansträngning för att hålla oönskade minoriteter från att landa i området, trots lagar mot diskriminering. Flera organisationer, inklusive Förenta staternas Department of Housing and Urban Development försök att undersöka rapporter om en sådan uppenbar segregering, för att avgöra om bostäder bias är delaktig, och i så fall att åtala de ansvariga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.