Vad är en Mail Coach?

En post coach är en vagn speciellt utformade för att transportera post och ett begränsat antal betalande passagerare. Mail bussar användes historiskt mest omfattande i Storbritannien, och endast under en mycket kort tid, mellan 1780 och 1830-talet. Sådana bussar skilde sig från scen bussar, som genomförde resor i etapper med regelbundna raster; ett mail coach var dyrare, men också mycket snabbare än en scen coach, gör det till en form av expressleverans. The British Postverket ägs sin post bussar och levererade skydd för dem. Entreprenörer som team av fyra hästar och förare. Fyra passagerare kan sitta inne i ett mail tränare, med ytterligare tre framför med föraren, medan vakten stod på baksidan att vakta post och paket på bussen. I många fall, en post Tränare skulle inte ens stanna vid officiell hållplatser, utan skulle mail kastas ned, med utgående post att hänga på en tjänst så att vakten lätt kan ta tag i den och stuva undan på bussen. Detta skära ner på restiden kraftigt, men värdshus förbittrade över det eftersom det saknas en officiell sluta skära ner på potentiella intäkter från hungriga eller trötta passagerare.

Resande med posten tränare skulle ha gått snabbt, men ofta obekvämt. Även tränarna var stabil och vadderad, reste de ofta fruktansvärda vägar och utsatte passagerare till extrem stöta, och de har också gick genom dåligt väder, utan hänsyn till passagerarnas bekvämlighet. Men hur snabbt och bekvämt var ofta värt det, i ögonen på passagerarna i en hast.

Före införandet av posten tränare, utfördes post ryttare som reste från stopp till stopp. Dessa kurirer var ofta utsatta för rån, eftersom de hade begränsad själv-alternativ försvar. Även om begreppet posten coach var motstånd i början, slutligen posten insåg att det fanns betydande fördelar, såsom möjlighet att generera mer intäkter genom passagerare och stora paket.

>

Med intåget av lok-och järnvägsförbindelserna, var Mail coach snabbt fasas ut. Redovisat post med tåg hade uppenbara fördelar som gjorde postvagnar föråldrade. Dock har flera exempel på post bussar bevarade i museer, för personer som är intresserade av att se vad en Mail coach såg ut, och det är också möjligt att åka i en replik Mail coach, för dem som vill ha en personlig upplevelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.