Vad är en Corporatocracy?

En corporatocracy är en situation där ett bolag, en grupp av företag eller enheter som drivs av företag, kontrollera riktningen och styrningen av ett land. Även om det finns några verkliga corporatocracies i världen, finns det ett antal människor som har kritiserat myndigheterna för att de facto corporatocracies. Men väl bevisar detta skulle sannolikt bli svårt att på bästa och idén om en corporatocracy huvudsakligen diskuteras i cirklar av konspiration teoretiker. har många regeringar i väst bygger på ett fritt företagande system anklagats för att vara corporatocracies. Faktum är att många företag bidrar mycket väl att vissa politiska kandidater och orsaker. Detta i många människors sinnen, skapar en känsla av skuld politikern är skyldig att betala tillbaka för att fortsätta att få stöd för nytt bud val.

Lägga till denna inställning är det faktum att många företag ger ofta till både politiska partier och stora politiska partiernas kandidater. Detta ses som ett bolag hedging sina insatser om resultatet av ett val och försöker komma på den goda sidan av beroende på vilken kandidat har valts in i kontoret. En del säger att detta är ett av kännetecknen för en corporatocracy. En del menar att termen corporatocracy har någon verklig plats i lexikonet och tillade att företag i första hand är fiktiva personer som har någon verklig makt. I själva verket är det folket bakom de företag som innehar makten. I det avseendet är en corporatocracy inget annat än en demokrati där de anställda kämpar för deras bästa. De som avvisa tanken på en corporatocracy brukar säga det enda sättet man kan vara möjligt att ha en är Om en regering gör det lagligt att köpa en politiker omröstning. På så sätt skulle bolaget i själva verket har en direkt omröstning om viktiga politiska frågor. Dock har alla sanna demokratier sett faran i detta och har gjort röstköp olagligt. får dock för dem som tror att det faktiskt vara corporatocracies hävdar de att ingen enskild individ, och kanske ingen annan grupper av individer, skulle ha så stor makt, pengar eller inflytande. Vidare hävdar de att beslut om vad man ska arbeta för och som stöd görs av en relativt få inifrån företaget. Därför, medan tusentals människor kan göra upp ett företag, endast ett fåtal har rätt att tala för företaget och frågor förespråkare på uppdrag av företaget. Som ger dessa bolag med en betydande makt, vilket leder till en corporatocracy.

Vidare hävdar de att det inte tar ett öppet försök att köpa en politiker omröstning . Lämna ett väsentligt bidrag till en viss politiker kampanj kan ses som en signal om att politiker att pengarna finns där om de röstar på ett sätt som bolaget begär. Omvänt kan de pengar som doneras till en motståndare om omröstningen inte går företagets väg. På detta sätt kan köpa en omröstning ske utan att någonsin göra några krav, de som tror på corporatocracies säga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.