Vad är en Amber Alert?

En AMBER Alert är en del av ett rikstäckande varningssystem som skapats av det amerikanska Department of Justice's Office of Justice Programs. Det är utformat för att hjälpa till att påskynda återhämtningen av bortförda barn av lokala, statliga och nationella brottsbekämpande. AMBER Alert System kan spåras tillbaka till 1996 då den först började i Texas som ett resultat av 9-åriga Amber Hagerman kidnappningen. AMBER står för America's Missing: Broadcast Emergency Response och hyllar Hagerman, som så tragiskt omkom av hennes kidnappare.

År 2002 blev AMBER Varningssystem en nationellt samordnad insats och är nu på plats i alla 50 stater. Systemet fungerar genom samordnade insatser av lokala brottsbekämpande, programföretag och offentliga tjänstemän transport. När polisen kommer fram till att ett barn har förts bort, de utfärdar en Statewide AMBER Alert, som sedan sänds ut via tv, radio, skyltar motorväg, och även tickers över Internet och till mobiltelefoner. En AMBER Alert avbryter alla ordinarie sändningar program.

Typiska uppgifter som ingår i en AMBER Alert sändning innehåller namn och fullständig beskrivning av barnet, samt den plats varifrån de fördes bort. Om brottsbekämpande misstänker kidnappare, vilket är vanligt, ger de också information om dem, inklusive vilken typ av bil du kan köra och nummer registreringsskylten om den är känd. Registreringen är ett sätt för alla medborgare, att kollektivtrafik tjänstemän och brottsbekämpande kollektivt på jakt efter barnet.

Sedan starten har AMBER Alert System bidragit till att driva in över 200 barn. Forskning av Office of Justice Programs visar att inte bara AMBER Alert bidra till återvinning, men fungerar som avskräckande för att föra bort ett barn som hör registreringen och därefter lossa barnet innan de fångas. Tjänstemän som för närvarande arbetar tillsammans för att göra AMBER Alert System en sömlös, rikstäckande nätverk.

Den AMBER Alert är utan tvekan ett användbart verktyg som används för att skydda barn till Amerika. Ytterligare instruktioner om främlingen risk och säkerhet är viktig information som föräldrar och lärare kan ge våra barn. Som det gamla ordspråket säger, "Det krävs en by för att uppfostra ett barn", och tar samma för att skydda dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.