Vad är Zero Tolerance?

Nolltolerans innebär att vissa åtgärder som absolut inte kommer att tolereras under några omständigheter. Används i allmänhet i förhållande till politiken att precisera exakt vilka åtgärder som är förbjudna. Till exempel har många skolor har nolltolerans när det gäller mobbning. Ord, hot, eller åtgärder som uppfattas som mobbning kommer att straffas hårt. En översittare kan även avbrytas eller utvisas beroende på intensitet eller frekvensen av beteendet.

Många skolor också praxis nolltolerans när det gäller vapen. Ingen student får föra ett vapen av något slag på skolans egendom. Detta är för allas trygghet. Stränga påföljder som skall syssla med brott mot vapen politik.

Nolltolerans politik är också ibland i driftställen. Nolltolerans mot stöld, till exempel, innebär att den som ertappas med att ta bort något från lokalerna, ner till ett litet gem, kan skrivas upp, tillfälligt eller avslutas. För många företag kan stöld även göra långväga telefonsamtal från linjer bolag telefon eller surfa på Internet samtidigt på klockan.

Sexuella trakasserier är en annan fråga som vanligtvis behandlas under nolltolerans politik i skolor, platser för näringslivet, och även den offentliga arenan. Andra amerikanska exempel är president Bushs nolltoleranspolitik när det gäller terrorism. Han har tagit ett "med oss eller emot oss" inställning som har gett en tydlig varning till andra som stöder eller terrorister hamn. Enligt denna nolltoleranspolitik att varje person, grupp eller statliga stöd terrorister kommer att betraktas av USA på samma sätt som faktiska terrorister.

Nolltolerans politik kan vara effektiv i vissa situationer, men problemet med en sådan politik är att de lämnar litet eller inget utrymme för förmildrande omständigheter. I de uppräknade exemplen är det svårt att föreställa sig några omständigheter som skulle belönas med tolerans och överseende. Men ibland lagar som försök att reglera sociala beteende kan gå lite för långt. Naturligtvis ska ingen ha rätt att trakassera, hota eller sexuellt trakassera en annan person, eller för att stödja terrorism, men alltför ofta, ord eller handlingar är överdrivna.

Om en pojke frågar en flicka ut, bör det inte betraktas som trakasserier. Om ett barn skämtsamt säger, "Min pappa kan slå din pappa," det inte bör anses vara ett hot. Vi skulle definitivt inte ha någon person som uttrycker missnöje vara stämplad som en terrorist sympatisör följd nolltolerans politik.

Ibland, politisk korrekthet, trots goda avsikter, går vägen över toppen. Nolltolerans kan verka som en bra idé, och det gör ser bra ut på papper. Dock kan bedöma situationen från fall till fall enligt oskuldspresumtionen möjliggöra ett mer balanserat sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.