Vad är Tempelberget?

Tempelberget , eftersom det är känt att judar och kristna, eller Noble Sanctuary eftersom det är känt att muslimer, är en plats i Gamla stan delen av Jerusalem, Israel. Det är i kristendomen, islam och judendomen. För närvarande är Tempelberget hem till Västra muren och Klippdomen .

Västra muren är mer än just en vägg. Det är faktiskt väggen av det Andra Templet. Efter andra templet förstördes, besökte judar den enda kvarvarande väggen, vrida den till en plats för bön. Muren kallas ibland Wailing Wall , med hänvisning till de sörjande, bedjande judar.

Västra muren är nära Kadosh Hakadashim , eller Allraheligaste -den heligaste platsen i den judiska tron. Den Kadosh Hakadashim hänvisar till den inre helgedomen i templet. Det är inte bara en helig plats för judarna, men för muslimer också. Muslimer betraktar platsen som den tredje heligaste i islam. Mecka är i allmänhet anses vara den mest heliga, och Medina , den andra heligaste. För muslimer är Tempelberget viktig eftersom det är den plats som Muhammed togs till att följa med ärkeängeln Gabriel på en rundtur i himlen.

Även kristna hitta referenser på Tempelberget i sin bibel, kristna i allmänhet inte inte det var en helig plats som judar eller muslimer gör. För kristna är Tempelberget kallad den plats där Jesus bad och platsen han skyddade som helig mot världsliga affärer och ekonomiska metoder.

Kontroll över Tempelberget har bytt ägare många gånger genom historien. Vid ett tillfälle var platsen för det första templet, sedan efter dess förstörelse, det Andra Templet. Efter andra templet förstördes, var en tredje templet inte byggas. Det finns mycket spekulation om varför-Judarna tror att ett tredje tempel byggs när Messias kommer och att det kommer att bli den sista templet.

Någon tid efter förstörelsen av det Andra Templet fick muslimer kontroll över regionen, och Klippdomen och Al-Aqsa moskén byggdes på Tempelberget. Även dessa strukturer skadades eller förstördes över tiden, nyare versioner finns där idag. Ändå låg både Israel och den palestinska myndigheten fordran på det område som kallas Tempelberget. Muslimska råd nuvarande kontrollerna platsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.