Vad är Ramayana?

Ramayana är en gammal Sanskrit berättelse anses vara en av de viktigaste texterna i den hinduiska religionen. Det tros ha skrivits mellan 500 och 100 f. Kr. , och tilldelas en vördad Hindu salvia, Valmiki. Den Ramayana är berättelsen om prins Rama, vars hustru, Sita, blir kidnappad av en tio-headed onda kung, Ravana.

De viktigaste tomt på Ramayana innebär liv prins Rama och hans försök att hämta sin kidnappade fru. Rama är ett populärt son till en kung, men är offer för en ond konspiration av en av kungens fruar och tvingas gå i exil i fjorton år. Hans hustru, Sita, och bror, Lakshmana, gå i exil med honom.

Sita blir kidnappad genom bedrägerier av Ravana, en kung som vill ha henne som sin hustru. Ravana frestar Rama bort från sina hem genom att ha en demon förklädd sig själv som en vacker gyllene hjort. Rama blir trollbunden och jagar hjort, lämnar Lakshmana som tenderar att Sita. Ravana övertygar Lakshmana med en illusion av att Rama är i trängande problem. Trots ytterligare skydd av Jatayu, en enorm gam lojala Rama, stjäl Ravana Sita borta och återvänder till sitt kungarike Lanka.

Efter Sita kidnappning, Rama raseriutbrott fantastiskt krig mot Lanka. Hanuman, en apa allmän och vän till Rama, förstör staden och lokaliserar Sita, men hon kommer inte att följa med honom och insisterade på att det skulle förolämpa Rama ära om han inte rädda henne själv. Rama räddar Sita, och sedan kontroversiellt tvingar henne att överleva eldstrid att bevisa att hon inte har vanärat av Ravana.

Berättelsen illustrerar ett centralt hinduiska koncept, som Dharma. Dharma sägs att varje människa har en gudomlig eller rättfärdig väg före dem, och deras uppgift i livet är att tillfredsställa Dharma. Som förråda den, som Ravana gör i Ramayana genom att separera Sita och Rama, är dömda till döden och straff. Rama och Sita ägs båda upp som modeller för hinduiska dygd, eftersom ingen anser att förråda sin Dharma hela den episka.

Rama anses av vissa vara en inkarnation av guden Vishnu, och vördade av vissa hinduer. Resan han förbinder hela Indien används som en pilgrimsfärd genom fromma. Den födelsedag och bröllopsdag i Rama firas på den nionde dagen av den hinduiska månkalendern med en festival som kallas Rama Navani . Festivalen brukar firas med låtar och berättelser läses från Ramayana .

Ramayana

Den Ramayana är extremt lång och omfattar många sidor tomter och ytterligare historier. I sin ursprungliga form, är det består av sju böcker varav 24. 000 verser och 500 episka dikter eller Cantos. En så lång historia, har anpassningar av arbetet varit historiskt problem. Men flera indiska tv-serien försökt att producera på skärmen versioner av Ramayana . En av dessa, Ramayan pågick från 1987 till 1988 i Indien och visat sig vara mycket populär, vilket ger en omfattande titt på hela historien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.