Vad är Quebec Act?

Quebec Act of 1774 visas i ett antal olika perspektiv. Till amerikanska nybyggare som började klia för revolutionen, faller denna genom provinsen ett antal lagar som antagits av England som kallades Intolerable Acts och ledde slutligen till några av de första revolutionära rörelser av kolonisterna. I England och i delar av Kanada, lagen vid den tidpunkt sågs med större fördel, eftersom det restaurerade vissa orättvisor som skapats genom freden i Paris 1763, till följd av den brittisk-franska sjuårskriget. I fördraget, franska kolonister som ville vara kvar i Kanada (numera kallat Quebec av den brittiska), var tvungen att svära trohet till den brittiska kronan, och för att tjänstgöra i en politisk kapacitet, var de tvungna att avsäga katolicismen. Detta gällde i hög grad många franska kolonister som var övervägande katolsk, vilket leder till en obalans i makt i de flesta statliga positioner. England redovisas tydligt faran av att bibehålla denna position som kolonisterna krävde större rättigheter, och det var överhängande rädsla för att tidigare franska medborgare i Quebec skulle gå i revolutionära arbetet utan fler rättigheter. alltså 1774 förändrades Quebec Act vissa aspekter av hur Quebec skulle styras, och viktigast, det har tagit bort kravet att statliga tjänstemän måste AVSVÄRJA katolicismen. Annan bestämmelse i denna lag retade verkligen några av medlemmarna i den ursprungliga 13 kolonierna, eftersom tredubblats området Quebec, så att det nu finns mycket av Ohio River Valley, ett område som hade setts av kolonister som rätteligen deras. Quebec, som nu ingår det som senare skulle bli delar av delstaterna Ohio, Michigan, Illinois, indisk, Minnesota och Wisconsin.

Andra delar av Quebec Act var lika "oacceptabla" till dem som letar efter mer representativ regering. Regeringen genom utnämningen och lagen inte några bestämmelser för upprättandet av en vald grupp av lagstiftare. Den restaurerade också hur landet hade delats ut under franskt styre. Främst var dessa bestämmelser behagar mest till de rikare medlemmarna i det kanadensiska samhället, men det finns också många medborgare i Quebec (Kanada senare) som förmodligen skulle ha gått med i amerikanska frihetskriget ansträngningar utan passage av lagen. Å andra sidan vägen Quebec skulle styras rädd amerikanska kolonisterna att det verkade vara ett steg tillbaka i regeringen utan representation, och många trodde att det skulle bli en modell för regeringen i alla kolonier.

Quebec Act kan kallas kortlivade, och Storbritannien slutligen ersatte den år 1791 med den konstitutionella lagen eller Canada Act. Vid denna tidpunkt hade det område som ansågs Kanada sänkts på grund av amerikansk framgång i frihetskriget. Mycket av de områden som tidigare betraktas som en del i Quebec var nu en del av USA. Det fanns några intressanta långsiktiga effekterna av lagen i USA.

Till exempel, i Ohio River Valley, och de delar av stater som tidigare betraktas som en del i Quebec, fanns en stark katolsk närvaro, som fortsätter än i dag. Det var nödvändigt för USA att vidta åtgärder i sina konstitution som inte skulle diskriminera på grund av religion, precis som i Quebec lagen hade försökt att göra. Icke-diskriminering mot katoliker fortfarande var ett relativt nytt begrepp i Nordamerika, men delar av landet där katoliker kunde leva i fred var säkert lockande för katolska bosättare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.