Vad är Qingdynastin?

Qing-dynastin, som varade från 1644 till CE-1911 CE, styrdes av Manchus. Denna dynasti var en tid av välstånd och fred i Kina, särskilt under de första tre härskar i Kangxi-kejsaren, den Yongzheng kejsaren, och Quianglong kejsaren. En period av tillväxt följde upprättandet av Qingdynastin och ingår reparation och underhåll av offentliga arbeten, lägre skatter, nya litterära texter, förbättrad handel, och blommande konstnärlig praxis. En ny introduktion till Kina under Qing-dynastin var kristendomen. Missionärer reste till Kina och började påverka kinesiska tyckte om vetenskap och religion.

Regeringen i Qing var mycket likt Mingdynastin med Manchu och kinesiska dela viktiga positioner, och trupper som ägs av kejsaren organiseras i enheter. Viktigt under denna period var att använda rubriker för varje enskild enhet, och banner män var användbara statstjänstemän. Militären upprätthållas genom att tilldela olika uppgifter till kinesiska och Manchu trupper. Även om det fanns många uppror, regeringen i Qing kunde bibehålla och utvidga sina gränser på många år.

Total härskarna i Qingdynastin var produktiva och starka kinesiska ledare, samtidigt som du håller fast vid sin egen Manchurian kultur genom att gå igenom sin region under somrarna. De inte tillåta internationella äktenskap, de talade sitt modersmål, och inte låta kineserna tillgång till sina viktiga dokument. En av de viktigaste utvecklingen under denna period var mode. Den Manchu härskare hade ett stort inflytande på stilar från den kinesiska. Männen var tvungna att raka sina huvuden och slitage långa flätor, liksom Manchu kläder. Kvinnor var inte trängd av kläder lagar, men förbjöds fot bindande, men det var svårt att verkställa.

Många saker som ledde till sammanbrottet av Qingdynastin inklusive import av opium, som skada Kinas jordbruk framsteg. Den opium vurm resulterade också i en sviktande ekonomi så stora summor pengar kvar i landet för att köpa mer av drogen för missbrukande personer. Dessutom bör de härskare Qing föredrar jordbruk handel som ytterligare skadade ekonomin. Efter striderna opiumkrigen med Storbritannien, tvingades Kina att avstå från Hong Kong och öppna sina hamnar för europeiska handlare. Så småningom försvagades Kina så till den grad att det verkar som en brittisk koloni. Efter flera år av svag ledare och interna stridigheter, tog rebellerna över sista regeringstid Qingdynastin och skapade Republiken Kina år 1911.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.